Izložba o A. Stepincu u Pastoralnom centru

- Karikature prikazane na ovoj izložbi nisu plod umjetnosti nego njena zloporaba kroz ideološki okvir – rekao je Ivica Završki, potpredsjednik Matice Hrvatske ogranak Osijek prigodom otvaranja izložbe pod nazivom „Alojzije Stepinac utjecaj komunističke propagande na stvaranje negativne slike o zagrebačkom nadbiskupu”. Izložba je postavljena u pastoralnom centru Ivan Vajda u Donjem Miholjcu. Nakon prikazanog filma o montiranom procesu zagrebačkom kardinalu Završki je istaknuo kako je već tada bila prisutna zloporaba medija u ideološke svrhe od strane komunističkih vlastodržaca, u čijim rukama su bili i sudovi dok su svjedoci instruirani, zastrašivani i ucjenjivani.

- Ova izložba otvara teško pitanje, zašto je Hrvatska do svoje slobode morala doći tako krvavim putem - naglasio je Zorislav Lukić glavni tajnik Matice Hrvatske.

Uz Maticu Hrvatsku, ogranke Donji Miholjac i Osijek u organizaciji izložbe sudjelovali su i Đakovačko-osječka nadbiskupija i Družba „Braće Hrvatskog Zmaja - Zmajski stol u Osijeku, čiji je predstavnik akademik Antun Tucak, zmaj Sovićki rekao nekoliko riječi o povijesti družbe osnovane davne 1905. godine.

Izložba je okupila velik broj posjetitelja i gostiju koje su pozdravili i gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić kao i predsjednik ogranka Matice Hrvatske Donji Miholjac dr. Ivan Vlahović.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive