Đuka Vincetić novi predsjednik Općinskog vijeća Viljevo

Radovi na izgradnji dječjeg vrtića u Viljevu su pri kraju i prva primopredaja bi trebala biti ovih dana - rekao je pod točkom pitanja i prijedlozi na sjednici Općinskog vijeća načelnik Dominik Knežević. Istaknuo je kako su obavljeni razgovori s predstavnicima Dječjeg vrtića "Pinokio" Donji Miholjac, Grada Donjeg Miholjca i općina Moslavina Podravska i Marijanci o ulasku viljevačkog vrtića u sustav Dječjeg vrtića "Pinokio". Vrtić bi s radom trebao započeti u mjesecu rujnu 2021. godine.

U tijeku je sanacija krovišta i izmjena kompletne stolarije u Društvenom domu u Kapelni, a započeli su i radovi na mrtvačnici u Ivanovu koja je kao projekt prijavljena na mjeru 19.2 preko Lag-a Karašica, podmjeru 7.4.1. Vrijednost investicije je 520 tisuća kuna od čega će 247 tisuća kuna financirati Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Općina Viljevo je u proteklom razdoblju ulagala i u športske objekte. Tako je Nogometnom klubu Viljevo za podizanje ograde, nabavke novih golova te kućica za gostujuće i domaće igrače iz Proračuna izdvojeno 150 tisuća kuna. Načelnik Knežević ističe kako u Nogometni klub Kapelna planiraju uložiti 34 tisuće kuna, a u Nogometni klub Ivanovo 62 tisuće kuna. Prije desetak dana iz Proračuna su izdvojene 22 tisuće kuna za obnovu krovišta na Župnoj crkvi sv. Andrije u Viljevo, a Općina će u iznosu 10 tisuća kuna sufinancirati obnovu poda Parohijskog stana u Kapelni. U realizaciji je uspostavljanje Katoličke crkve u naselju Kapelna.

U fazi je potpisivanje Ugovora za izradu projektne dokumentacije za dobivanje lokacijske dozvole solarne elektrane Krnjak koja će biti površine 23 hektara i jačine 10 MW(megavata). Nakon završenog projekta Zaželi, Općina se prijavila i na projekt "Zaželi II" kroz kojeg će na godinu dana biti uposleno 12 žena. U tijeku su javni radovi kroz koje je zaposleno 8 osoba. Općina je i ove godine sufinancirala nabavku radnih bilježnica i ostalog radnog materijala za sve učenike te nabavku kombi vozila za potrebe Osnovne škole Ante Starčevića Viljevo. Obavljeni su i razgovori s Hrvatskim vodama o proširenju ribarskih voda na kanalu Konopljište preko Projekta prekogranične suradnje.

Uz ostale točke, na sjednici vijeća je prihvaćena ostavka Monike Fekete na mjesto predsjednice i člana u vijeću, te na mjesto člana u svim povjerenstvima općinskog vijeća. Na mjesto predsjednika vijeća jednoglasno je izabran njezin dosadašnji zamjenik Đuka Vincetić.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive