Župan Anušić u Donjem Miholjcu

Najznačajniji simbol grada i ponos miholjčana, dvorac grofa Mailatha, mogao bi dobiti novog vlasnika, a onda bi postala upitna i njegova temeljita obnova sredstvima Europske unije. Dvorac je glavni dio projekta "Kulturna baština Prandau-Mailath", kojim se želi kulturno nasljeđe obnoviti i namjeniti u svrhu turizma. Stoga će gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić i župan osječko-baranjski Ivan Anušić zajedničkim snagama lobirati u Ministarstvu državne imovine, kako bi ova dragocjena nekretnina ostala u gradskom vlasništvu.

 

Dogovor oko načina rješavanja statusa dvorca postignut je na radnom sastanku župana i voditelja županijskih ureda s gradonačelnikom Donjeg Miholjca i njegovim suradnicima, na kojem je otvoreno čitav niz pitanja od zajedničkog interesa. 

Razgovaralo se o potrebi uređenja kanalske mreže i želji gradonačelnika da se Kolodvorska ulica u Donjem Miholjcu pretvori u gradsku šetnicu, za što ovoga trenutka postoji vrlo mala mogućnost zbog važnosti ove prometnice i veze s Mađarskom, zatim statusu azila za pse u Slatini i drugim temama. Sudionici sastanka upoznati su s planovima županije oko temeljitog uređenja objekta Srednje škole u Donjem Miholjcu i planovima Hrvatskih cesta, koje će do 2020. godine predviđenom dinamikom rekonstruirati i urediti nastavak Podravske magistrale od Čađavice do Osijeka.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.