Predstavljen Projekt “Naše domaće”

Projekt „Naše domaće” ima zadaću brendirati poljoprivredne proizvode s područja naše županije pomoću markice Golden Panonia Quality. Inicijativa je potekla od Lokalne akcijske grupe „Karašica” kao nositelja projekta, a kao partneri su se pridružile i Lokalne akcijske grupe: „Baranja”, „Vuka- Dunav” i „Strossmayer”.

Projekt se provodi kroz tip operacije 19.3.2. Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske. Vizualni identitet markice je izrađen, a proizvođači će je moći dobiti nakon što se jave na javni poziv i zadovolje kriterije utvrđene u suradnji s Prehrambeno- tehnološkim fakultetom iz Osijeka koji je izradio proizvodne specifikacije.

Jamstveni žig kvalitete biti će dodjeljivan za slijedeće grupe proizvoda: voće i povrće, sireve, tradicionalne mesne proizvode, jaka alkoholna pića, med i začine i eterična ulja.

Javni poziv za projekt vrijedan 382.000 kuna koji podrazumijeva kupovinu prodajnih štandova, prodaju proizvoda kroz LAG-vašare, izradu promo materijala, savjetovanja za proizvođače i drugo biti će raspisan krajem godine.

- Iako projekt traje 36 mjeseci zahvaljujući županiji on će biti održiv i slijedeće četiri godine - rekao je na uvodnoj konferenciji održanoj u Valpovu voditelj LAG-a Karašica Ivan Vrbanić. Optimizam u provedbu i uspjeh projekta izrazio je i predsjednik LAG-a Karašica i gradonačelnik Našica Josip Miletić.

Svi sudionici su se složili kako će ovaj program ne samo osnažiti i potaknuti proizvođače nego i promovirati županiju na gospodarskoj karti Hrvatske i regije.

Na konferenciji se predstavila Udruga voćara i vinograda Našice te još nekoliko proizvođača sa svojim inovativnim proizvodima.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive