Skromnija “Zlatna berba” u Rakitovici

Zlatna berba - tradicionalna folklorna manifestacija u Rakitovici ove je godine zbog okolnosti izazvanih pandemijom corona virusa održana u skromnijem opsegu i s manjim brojem sadržaja.

Predsjednica Kulturno umjetničkog društva Josip Čoklić, organizatora berbe rekla je kako rakitovačko folklorno društvo kao i ostala nije moglo ići na smotre, a također trenutno nema prostora za vježbanje budući je društveni dom u fazi rekonstrukcije i obnove. U društvu se s toga bave unutrašnjim organizacijskim poslovima na osnivanju novih sekcija, nabavci instrumenata, starih tradicijskih predmeta za postav etno sobe, ali isto tako nastoje u rad uključiti nove mlađe, ali i starije članove.

Gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić, otvarajući Zlatnu berbu, izrazio je nadu da će korona virus uskoro biti pobjeđen te da će se na godinu ova manifestacija održati u svom punom obimu.

Na ovogodišnjoj folklornoj priredbi uz krunjenje kukuruza i radionicu izrade lutaka od komušinja, KUD Josip Čoklić postavio je izložbu dječjih radova na temu berbe kukuruza, izložbu starinskih kolača, a prikazana je i etno soba sa uporabnim i ukrasnim predmetima koji su prije stotinjak godina bili dio seljačkih domova i gospodarstava.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive