Oboji moje djetinjstvo - tribina o udomiteljstvu

Pod nazivom "Oboji moje djetinjstvo" u velikoj vijećnici dvorca Mailath u Donjem Miholjcu održana je tribina usmjerena na poticanje i promoviranje udomiteljstva. Predstavljen je i Projekt "Podržimo i osnažimo dijete i obitelj" u okviru kojeg je održana javna tribina. O njemu su govorile stručne djelatnice Centra za pružanje usluga u zajednici "Klasje" Osijek, članice Mobilnog tima, psiholog Danijela Horak i socijalna radnica Katarina Matić.

Istaknule su kako je cilj Projekta osnažiti izvaninstitucionalnu podršku djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi i njihovim obiteljima na području Osječko-baranjske županije te povećati svijest o prednosti udomiteljstva. U okviru Projekta, koji će trajati 36 mjeseci, provode se usluge savjetovanja i pomaganja, usluge poludnevnog boravka te kampanja u udomiteljstvu. Uz Donji Miholjac gradovi obuhvaćeni informativnom tribinom su Osijek, Beli Manastir, Našice, Valpovo i Đakovo. Vrijednost projekta je nešto manja od 6 milijuna kuna, a financira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

- Udomiteljstvo je kao oblik alternativne skrbi za djecu prisutno u našem društvu već dugi niz godina, ali je broj udomiteljskih obitelji nedostatan, a potreba za podrškom i pomoći procesu udomljavanja je stalna – istaknula je socijalna radnica Centra za socijalnu skrb Donji Miholjac Tamara Sučić.

Na području donjomiholjačkog Centra samo su dvije udomiteljske obitelji za djecu što ni približno nije dovoljno potrebama, pa su djeca smještena u udomiteljske obitelji na području nadležnosti drugih Centara. Kod jedne udomiteljice na području djelovanja donjomiholjačkog Centra za socijalnu skrb udomljeno je četvero djece - dva dječaka i dvije djevojčice starosti sedam, jedanaest, trinaest i osamnaest godina. Udomiteljica ističe kako jako voli djecu, a na udomiteljstvo ju je potaknula prijateljica. Govoreći o svojim štićenicima, udomiteljica je istaknula kako su se svi brzo priviknuli jedni na druge te funkcioniraju kao i svaka druga obitelj.

- Teško je što se od te djece moramo odvojiti kada za to dođe vrijeme, jer se tijekom godina stvori duboka povezanost i emocije - rekla je udomiteljica.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive