Grad Donji Miholjac pomaže mladim obiteljima

Veliku pozornost Grad Donji Miholjac posvećuje mladim obiteljima u rješavanju stambenog pitanja. Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća usvojene su izmjene i dopune ranije usvojenog Programa mjera.

Usvojene su četiri mjere, a prva je Financijska pomoć za kupnju građevinskog zemljišta ili stambenog objekta na području Grada Donjeg Miholjca u iznosu od 40 tisuća kuna po obitelji. Mijenja se vrijeme stjecanja nad nekretninom za koju se traži subvencija, koje mora biti nakon 31. prosinca 2019. (dosada je bilo od objave javnog poziva) i ne mora imati građevinsku dozvolu za kupljeno građevinsko zemljište.

U drugoj Mjeri - Financijska pomoć za gradnju obiteljske kuće, odnosno stambenog objekta u iznosu od 40 tisuća kuna po obitelji, mijenja se vrijeme početka gradnje koje mora biti započeto u 2020. godini (do sada je bilo od objave javnog poziva).

U Mjeri 3 - Poboljšanje kvalitete stanovanja ulaganjem u rekonstrukciju obiteljskih kuća ili stanova kojima se osigurava novi ili poboljšava postojeći stambeni prostor u iznosu 100 posto vrijednosti prihvatljivog troška, maksimalno 20 tisuća kuna po obitelji - dodaje se odredba da se pod rekonstrukcijom osim dogradnje i nadogradnje priznaju troškovi adaptacije i sanacije te da se pod odgovarajućim stanom podrazumijeva stambeni prostor od 200 m2 stambene površine (a ne kao do sada 35 m2).

Dodaje se odredba da su prihvatljivi troškovi - troškovi materijala i radova nastali najranije od 1. siječnja 2020. godine i plaćeni do dana podnošenja zahtjeva.

Umetnuta je obveza predavanja instrumenta osiguranja plaćanja u slučaju otuđenja imovine za koju su dobili subvenciju.

U Mjeri 4 - Plaćanje dijela financijskih sredstava za priključak na vodovodnu, plinsku i električnu mrežu u iznosu do maksimalno 7 tisuća kuna (2.500 kuna po priključku) - dodana je odredba da objekt mora biti u vlasništvu podnositelja ili suvlasništvu s bračnim drugom. 

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive