Pozivnica za koncert

PRANDAU FESTIVAL 2020. DONJI MIHOLJAC

Koncert EDMUNDA ANDLERA BORIĆA - orgulje & GORANA KONČAR - violina, u Donjem Miholjcu 24.listopada 2020. godine, 19:00 sati u župnoj crkvi sv. Mihaela arkanđela.

Završni koncert ovogodišnjeg programa PRANDAU FESTIVALA donosi nam vrhunske i eminentne umjetnike hrvatske glazbene scene. Dobro nam znanog orguljaša Edmunda Andlera Borića i umjetničkog voditelja Prandau Festivala koji ovom prilikom nastupa u duetu s jednim od najpoznatijih hrvatskih violinista Goranom Končarom. Koncert se održava u ozračju 250 godina od rođenja Ludwiga van Beetovena.

Zbog trenutne epidemiološke situacije broj posjetitelja je ograničen na maksimalan broj od 90 osoba, koji će se kontrolirati na način da je ulaz besplatan, ali uz ULAZNICU koja se može rezervirati i podići u uredu Turističke zajednice Grada Donjeg Miholjca na tel. broj: 633-103, Gradu Donjem Miholjcu na tel. 631-215, te Caffe baru Glenn's .

Koncert će se održati uz provođenje svih epidemioloških preporuka HZJZ-a i Odluka Stožera CZ RH prilikom provedbe manifestacije (obavezno nošenje maski svih posjetitelje u zatvorenom prostoru, popisivanje sudionika i posjetitelja, mjerenje temperature, osiguravanje dezinficijensa za posjetitelje i izvođače, osiguravanje socijalne distance i postavljanje svih potrebnih obavijesti u prostoru održavanja manifestacije).

Preporučuje se da osobe koje imaju izražene respiratorne smetnje, temperaturu i osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženom osobom, ili u inozemstvu u zadnjih 14 dana ne dolaze na koncert.

Program koncerta:

Georg Friedrich Handel (1685-1759): Sonata za violinu i orgulje u D-duru Op. 1 br. 13, Affetuoso-Allegro-Larghetto-Allegro

Johann Pachelbel ( 1653-1706): Chaconne u C duru za orgulje

Domenico Cimarosa (1749 – 1801): Sonata u G-duru za orgulje

Miroslav Miletić (1925-2018): Monolog za violinu i orgulje

Agostino Tinazzoli (c.1660-c.1723): Toccata za orgulje

Claude-Benigne Balbastre (1724-1799): Canonnade za orgulje

Jacob E. Goodman: Nocturno za violinu i orgulje

Anonimus/ Hrvatska 18. st. : 2 Sonate za orgulje

Fortunat Pintarić (1798-1867): Pastorela za orgulje

Ludwig van Beethoven (1770-1827): Allegretto-Trio za orgulje

Ludwig van Beethoven: Romanca u G-duru

Romanca u F-duru za violinu i orgulje

 Edmund Andler-Borić rođen je i odrastao u Zadru, a živi i djeluje u Zagrebu. Na Muzičkoj akademiji u Zagrebu diplomirao je klavir u klasi prof. Ide Gamulin, orgulje u klasi prof. Ljerke Očić, a magisterij orgulja u klasi prof. Maria Penzara.

Orguljašku interpretaciju usavršavao je u majstorskim klasama Jaroslava Tume, Pietera van Dijka i Daniela Rotha.

Godine 1999. odnio je apsolutnu pobjedu na II. hrvatskom natjecanju orguljaša Franjo Dugan. Ističe se izvedbama virtuoznih skladbi iz razdoblja romantizma i suvremene glazbe.

Osobito je aktivan kao koncertant te je s održanih nekoliko stotina koncerata po Europi, Južnoafričkoj Republici, Izraelu, SAD-u, Siriji, Bjelorusiji, Ukrajini i Rusiji najistaknutiji mladi umjetnik orguljaš. Godine 2010. dobitnik je nagrade Franjo Dugan za poseban doprinos očuvanju i promociji orguljaške baštine. 

Goran Končar jedan od najistaknutijih hrvatskih violinista, studirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu kod Martina Barića i Josipa Klime, a magistrirao 1978. u razredu Leonida Kogana na Konzervatoriju Čajkovski u Moskvi.

Usavršavao se kod Maxa Rostala u Bernu i Henryka Szerynga u Ženevi, te potom kod Yfraha Neamana u Londonu čiji je asistent od 1981.- 83. na Guildhall School of Music.

Od 1988. profesor je na Muzičkoj akademiji sveučilišta u Zagrebu. Drži majstorske tečajeve u Madridu, Berlinu, Torinu, Milanu, Sidneyu, Tokyu, Pekingu, Stellenboschu i drugdje.

Godine 2004. pokreće LAUS ljetnu akademiju u Dubrovniku zajedno s najvećim svjetskim violinističkim imenima (Zakhar Bron, Viktor Tretyakov, Dmitry Sitkovetsky, Leonid Sorokow).

Međunarodnu solističku karijeru započeo je 1982. gostujući u većini europskih zemalja, SAD-u, Japanu, Koreji i Izraelu. Od 1984.do 1994. bio je koncertni majstor Royal Philharmonic Orchestra u Londonu, Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije i Zagrebačke filharmonije. Koncertirao je s uglednim orkestrima i dirigentima diljem svijeta.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive