Završni koncert Prandau festivala

Poznatim imenima koja su nastupila na prvom Prandau festivalu u Donjem Miholjcu pridružio se i svjetski poznati violinist Goran Končar, nastupivši u duetu s orguljašem Edmundom Andlerom - Borićem ujedno i umjetničkim direktorom festivala. Iako je zbog epidemiloških mjera na koncertu bilo prisutno samo devedeset posjetitelja umjetnici su svojim nadahnutim izvedbama autora iz različitih glazbenih razdoblja stvorili izvanrednu atmosferu tako da su na zahtjev publike odsvirali i dodatak repertoaru.

Goran Končar rekao je kako je oduševljen zvukom orgulja u Crkvi Sv. Mihaela arkanđela, kao i akustikom prostora te je pohvalio inicijativu za održavanjem još jednog festivala klasične glazbe u Hrvatskoj.

Umjetnik koji je počeo svirati već u četvrtoj godini života, školovao se u Moskvi i Londonu, bio član poznatog Zagrebačkog kvarteta te od 1984. do 1994. koncertni majstor Kraljevske filharmonije u Londonu, istaknuo je kako su se danas glazbeni žanrovi izmiješali te da on glazbu dijeli na dobru i lošu, gdje bez obzira na vrstu glazbe cijeni kreativnost i umjetnički izričaj.

Goran Končar kao veliki glazbeni pedagog koji djeluje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu te u Tokiju i Laussani, posebno je istaknuo vrijednost hrvatske glazbe koju po njemu treba još više izvoditi i promovirati u svijetu.

Situacija s korona virusom dosta je zakomplicirala stanje u glazbenom svijetu tako da su otkazani brojni koncerti i druga glazbena događanja tako da je upitan najavljeni Končarev nastup s moskovskom filharmonijom.

- Teško je putem medija prenijeti onu atmosferu koja se ostvaruje putem interakcije s publikom, što je pravi doživljaj glazbe - rekao je Končar.

Na kraju koncerta, a i ovogodišnjeg glazbenog ciklusa u sklopu Prandau festivala svima koji su doprinijeli održavanju ovoga glazbenog događanja zahvalio se jedan od glavnih organizatora dogradonačelnik Tomislav Brusač, izrazivši nadu da će se festival na godinu održati pod puno povoljnijim okolnostima.

Koncert je bio prenošen preko Youtube kanala. Najavljeno je snimanje CD na orguljama u Miholjačkoj crkvi.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive