Vijeće općine Magadenovac o statutu, otpadu i financiranju udruga

Vijećnici su prihvatili prijedlog izmjena Statuta općine Magadenovac i jednoglasno usvojili novu Odluku o prikupljanju i odvozu miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada s primjenom od 1. prosinca ove godine.

Novom odlukom utvrđeni su kriteriji obračuna količine otpada, a to su volumen spremnika i broj njegova pražnjenja. Biorazgradivi komunalni otpad korisnici usluge dužni su zbrinjavati u svojim domaćinstvima na način da isti kompostiraju u vlastitim kućanstvima, osim u slučajevima kada to nije moguće. Koncesionar EKO-FLOR PLUS d.o.o. odvoz biootpada za sve korisnike usluga koji ne kompostiraju u vlastitom kućanstvu obavlja po pozivu, odvoz otpadnog papira i kartona iz biorazgradivog komunalnog otpada i reciklabilnog otpada za sve korisnike jedanput mjesečno, dok će se odvoz miješanog komunalnog otpada obavljati tri puta mjesečno.

Vijećnici su prihvatili izmjene i dopune odluke o utvrđivanju kriterija, mjerila i postupaka za odobravanje financiranja udruga iz proračuna općine Magadenovac. Prema odredbama te odluke, udruge će morati općini dostaviti potvrdu nadležne porezne uprave o nepostojanju duga prema državnom proračunu u izvorniku ili preslici, ne stariju od 30 dana od dana objave natječaja, potvrdu Jedinstvenog upravnog odjela općine Magadenovac o nepostojanju duga prema općini te druge dokaze i dokumentaciju utvrđenu javnim natječajem. 

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive

Please publish modules in offcanvas position.