Na području grada D. Miholjca 70 novozaraženih u listopadu

- S obzirom da se u zadnjih tjedan dana epidemiološka situacija u Donjem Miholjcu značajno pogoršala u odnosu na prethodno razdoblje neophodno je da se transmisija korona virusa na području Grada Donjeg Miholjca spriječi, stoga koristim priliku da pozovem sve građane, vlasnike ugostiteljskih objekata te sve pravne osobe da u svojim redovnim aktivnostima u radnom okruženju osiguraju striktno poštivanje propisanih epidemioloških mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo – rekao je na sjednici načelnik Stožera civilne zaštite grada Donjeg Miholjca Tomislav Brusač.

On je istaknuo kako neodgovornim ponašanjem dovodimo u opasnost preopterećenja zdravstvenog sustava čime ne ugrožavamo samo liječenje oboljelih od koronavirusa nego i druge pacijente kojima će zbog toga pristup zdravstvenim ustanovama biti otežan ili neće biti pravovremen. Uputio je apel osobama koje imaju već poznate simptome korone, a naročito osobe koje su zbog sumnje na zarazu bile na testiranju da se suzdrže od socijalnih kontakata, odnosno da budu u izolaciji dok ne saznaju rezultate testa.

- Iz nekoliko dosadašnjih slučajeva širenja zaraze potvrđeno je da su upravo takve osobe svojim neodgovornim ponašanjem zarazile druge osobe - naglasio je Brusač.

Prema statističkim pokazateljima, od ukupno 2 271 osobe pozitivne na COVID-19 na području Županije u mjesecu listopadu, 70 ih je s područja Donjeg Miholjca i prigradskih naselja. Prema danima, najviše zaraženih bilo je 29.listopada. Toga je dana na području Županije bilo 104 nove na koronavirus pozitivne osobe, od toga na području Donjeg Miholjca i prigradskih naselja - 16 osoba. 

Dječji vrtić "Pinokio" Donji Miholjac je privremeno obustavio rad vrtića u Donjem Miholjcu zbog devet COVID 19 pozitivnih odgojitelja te radi toga ne postoji mogućnost oraniziranja rada. Do sada je evidentirano četvero COVID 19 pozitivne djece u dvije odgojne skupine. Protekloga je vikenda izvršeno profesionalno raskuživanje prostora vrtića i okoline vrtića. U Osnovnoj školi "August Harambašić" najmanje do kraja tjedna u samoizolaciji je oko 70 učenika koji su bili u kontaktu sa zaraženom osobom ili su bili u kontaktu s članovima obitelji koji su razvili simptome. U samoizolaciji je 5 učitelja matične i glazbene škole. Ravnatelj Vedran Aladić istaknuo je kako blizu 80 posto učitelja podržava prelazak nastave na Model C .

U Srednjoj školi Donji Miholjac bilo je troje zaraženih učenika, 35 učenika je bilo u samoizolaciji, jedan djelatnik je bio zaražen i jedan u samoizolaciji. Policijski službenici Policijske postaje Donji Miholjac obavili su u vremenskom razdoblju od 21. rujna do 1. studenoga 241 samoinicijativni nadzor poštivanja mjera samoizolacije i tom prilikom nisu utvrdili niti jedno kršenje. U istom vremenskom razdoblju zaprimljena je jedna dojava o kršenju mjere samoizolacije koja je potvrđena.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive