Ispraćaj Kiće Slabinca u slavonskim gradovima

Ispraćaj Kiće Slabinca u slavonskim gradovima

- Za nas glazbenike, posebice one koji su surađivali s našim Krunom, ovo je iznimno emotivan trenutak. Mi glazbenici između sebe pokrenuli smo ideju koju je prihvatio Grad Osijek i Osječko-baranjska županija koji su podržali ovaj mali, ali veličanstveni ispraćaj – započeo je obraćanje medijima Tihomir Slivka, u ime izvršnog odbora Hrvatske glazbene unije najavljujući u četvrtak, 19. studenoga na Trgu Ante Starčevića u Osijeku ispraćaj Krunoslava Kiće Slabinca glazbom u izvedbi slavonskih i baranjskih tamburaša.

Inicijativi osječke podružnice HGU pridružili su se, uz glazbenike iz Osijeka i glazbenici iz Đakova, Županje, Valpova, Slatine, Požege i Sopja i svi će u isto vrijeme, u vrijeme Kićinog posljednjeg ispraćaja na Krematoriju u Velikoj dvorani u Zagrebu, u 12 sati i 40 minuta, na svojim trgovima izvesti dvije skladbe.

- Otišao je s mirisima jutra i Tamburaški rastanak, skladbe su koje ćemo svi izvesti u isto vrijeme, a glazba cijelog njegovog opusa čut će se na osječkom glavnom gradskom trgu do 21 sat gdje će na video zidu biti prikazane fotografije iz života našeg Krune – rekao je Slivka i dodao kako im se javljaju glazbenici iz cijele Hrvatske sa željom da isto učine u svojim gradovima.

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije izdao je suglasnost da se u svim gradovima i mjestima na području Osječko-baranjske županije održi glazbeni ispraćaj Krunoslava Kiće Slabinca.

Događaji će na području županije biti organizirani u skladu s epidemiološkim mjerama, pa će na osječkom trgu biti maksimalno pedeset glazbenika, pridržavajući se mjere fizičke distance i obveze nošenja maski za lice. Građani su pozvani, da također u skladu s epidemiološkim mjerama, dođu na osječku promenadu u vrijeme ispraćaja i spuste cvijet u rijeku Dravu. Za one koji se na promenadi zateknu bez cvijeta, Osječko-baranjska županija pripremila je ruže, koje će moći Kići u čast pustiti da plove Dravom.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije