Počela gradnja kanalizacije u Črnkovcima

Direktorica Hidrobela d.o.o. Belišće Lidija Gavrić, izvijestila je kako je riječ o radovima koji su tek započeli te da se trenutačno radi tlačni cjevovod od Gata do Črnkovaca kojim bi se naselje Črnkovci u budućnosti trebalo spojiti na cjevovod u Gatu.

„Ukoliko to vremenske prilike budu dopustile, do kraja ove godine u planu nam je završiti cjevovod na dijelu od ulaza u Črnkovce do mlina, odnosno do 1.crpne stanice“ kazala je Gavrić o jednom segmentu projekta FASEP kojeg mnogi već nazivaju „projektom stoljeća“ na ovim prostorima, a kojim će biti obuhvaćena i marijanačka općina.

Kada je riječ o izgradnji kanalizacijske mreže u Črnkovcima koja će se najintenzivnije raditi u prvom dijelu iduće godine, valja podsjetiti da je 20.siječnja ove godine službeno potpisan Ugovor između Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i Hidrobela d.o.o. o dobivanju potpore za projekt „Sanitarno-fekalna kanalizacija naselja Črnkovci „ kroz mjeru M07,podmjera 7.2 „ Ulaganje u izradu, poboljšanje ili proširenje svih vrsta male infrastrukture, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energije“ – provedba tipa operacije 7.2.1.“ Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda“ iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014 -2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 7 milijuna kuna, a rok za završetak radova je 12 mjeseci od potpisivanja Ugovora s najpovoljnijim izvođačima.

I žitelji naselja Marijanci i Kunišinci nestrpljivo čekaju kraj ove ili početak iduće godine kada bi se u funkciju trebala staviti kanalizacijska mreža koja je u njihovim mjestima već izgrađena te se priključiti na spojni cjevovod Gat – Belišće sa crpnim stanicama. Za ovu grupu radova je ugovor bio potpisan u rujnu prošle godine sa Zajednicom ponuditelja Odvodnja d.d.Darda i Osijek – Koteks, ukupne vrijednosti više od 6,5 milijuna kuna.

„Do sada je izvedeno svih 4,5 kilometra tlačnog cjevovoda i u tijeku su završni radovi na Crpnoj stanici nakon čega će biti održan tehnički pregled i dobivena uporabna dozvola. Planirani radovi su se malo odužili uslijed nastale epidemiološke situacije, ali privode se kraju i nadamo se da ćemo do kraja godine ili najkasnije početkom iduće godine uspjeti ishoditi Uporabnu dozvolu i pustiti ga u rad“, poručila je direktorica Gavrić.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive