Idejno rješenje vrtića u Črnkovcima

Idejno rješenje vrtića u Črnkovcima

Gradnja novog vrtića predviđena je na prostoru Bostanci, a provedba ulaganja u Projekt je predviđen za nominiranje na Fondove Europske unije za predstojeće financijsko razdoblje. Idejno rješenje budućeg vrtića izradila je tvrtka Valenčak d.o.o. iz Našica.

Riječ je o modernom objektu neto površine 355 četvornih metara unutrašnjeg prostora s vanjskim prostorom od oko 120 četvornih metara. Njegov projektant, Tomislav Miđić, zgradu vrtića je zamislio i projektirao kao prizemnicu razvedenog tlocrtnog oblika kako bi u što je moguće većoj mjeri iskoristila pogodno prirodno osvijetljenje i orijentaciju na svojoj građevnoj čestici. Zgrada će sadržavati dvije skupne sobe sa zajedničkom garderobom i sanitarnim čvorom gdje je moguće smjestiti maksimalno po 20 djece. Ulazni prostor je vezan direktno na višenamjenski hol koji je zamišljen kao prostor za dječje fizičke aktivnosti te povremene priredbe. Servisni prostori zgrade vezani su za hodnik koji vodi do servisnog ulaza, a sadrže čajnu kuhinju sa spremištem te prostore za odgajatelje i pomoćno osoblje.

Vanjski prostori su izvedeni kao terase s oblogom od drvenih dasaka na aluminijskoj potkonstrukciji i gumenom sigurnosnom oblogom, a dio terase je natkriven. Ostatak čestice je ozelenjen travnatom površinom s izdvojenim otocima za igru s podlogom od reciklirane gume da bi se spriječile eventualne ozljede uslijed padova. Sva igrala na njoj moraju zadovoljiti norme koje propisuju sigurnost u korištenju.

Valja dodati da je prostor kojeg će koristiti djeca u potpunosti ograđen: prema ulici i susjedima bit će to žičanom panelnom ogradom te s unutarnje strane zelenom zimzelenom ogradom. Također je zasebnom ogradom odvojen prostor postojeće trafostanice.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije