Kako do propusnice?

Od srijede, 23. prosinca stupa na snagu Odluka o zabrani napuštanja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj i traje do 8. siječnja 2021. godine.

Od ove zabrane izuzete su neke kategorije osoba koje su neophodne za funkcioniranje gospodarstva i zajednice, kao i kategorije osoba  koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19. Više detalja nalazi se u Odluci.

Kategorije osoba koje su izuzete zabrane, svojstvo koje im to omogućuje mogu dokazati iskaznicom ili drugom identifikacijskom ispravom ili dokumentom te propusnicom.

Osobe koje ne posjeduju iskaznicu ili drugu identifikacijsku ispravu ili dokument, propusnicu mogu zatražiti od županijskog stožera civilne zaštite prema mjestu svog boravišta odnosno prebivališta. Više detalja nalazi se u Uputi za primjenu Odluke.

Budući da se unaprijed ne mogu predvidjeti sve životne situacije, postoji mogućnost da se dobije propusnica i u slučajevima drugih opravdanih razlog, a takve propusnice izdaje Ravnateljstvo civilne zaštite.

Osobe s prebivalištem, odnosno boravištem na području Osječko-baranjske županije propusnicu mogu zatražiti putem sustava e-propusnice.

Iznimno,  ako podnositelj zahtjeva nema mogućnost pristupa sustavu e-propusnice, zahtjev se može uputiti putem maila na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

U tom slučaju zahtjev mora sadržavati sljedeće podatke:

IME I PREZIME

OIB

ADRESU STANOVANJA

RELACIJU PUTOVANJA

OBRAZLOŽENJE, ODNOSNO OPRAVDANOST ZAHTJEVA.

Iznimno, za osobe koje se ne koriste emailom, propusnica se može zatražiti i na telefone: 031/221-632, 031/221-645, 031/221-649.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive