Usvojen proračun grada Donjeg Miholjca za 2021.

Više od 60 milijuna kuna ukupni su prihodi i primici planirani u proračunu grada Donjeg Miholjca za 2021. godinu, a rashodi u iznosu 66 milijuna 500 tisuća kuna.
- 35 milijuna kuna su planirana sredstva iz državnog proračuna i EU - istaknuo je gradonačelnik Goran Aladić na sjednici Gradskog vijeća.

Značajna sredstva, ili 9 milijuna 670 tisuća kuna planirano je za kapitalne projekte: Zaželi 2, Bolje vidim, Put do zdravlja, Kulturna baština Prandau-Mailath, Energetska obnova zgrada u Vukovarskoj 7 i 9 te projekt u Industrijskoj zoni.

Gradonačelnik je istaknuo brojna planirana ulaganja kao što su: izgradnja i rekonstrukcija cesta u iznosu 5 milijuna kuna, izgradnja nogostupa u svim prigradskim naseljima 2 milijuna 400 tisuća kuna i dodatnih 2 milijuna 650 tisuća kuna za uređenje mjesnih domova, milijun kuna za gradnju dječjeg vrtića u Rakitovici, milijun kuna za uređenje deponije DOROSLOV i milijun 200 tisuća kuna za uređenje gradske tržnice, a planirana su sredstva i za izgradnju fontane na kružnom toku u Donjem Miholjcu u iznosu 500 tisuća kuna, isto toliko za javnu rasvjetu u Podravskim Podgajcima i 700 tisuća kuna za nastavak izgradnje svlačionica u Svetom Đurđu i druga izdvajanja. U 2021. godini zadržana su socijalna prava građana, izdvajanja za obrazovanje i kulturu, a neka su i povećana kao što su izdvajanja za sport na milijun 50 tisuća kuna.

Plan proračuna za sljedeću godinu podržali su vijećnici HDZ-a, a prema riječima Dražena Trcovića iz razloga što su prihvaćeni svi zahtjevi HDZ-a. Među njima su: povećano izdvajanje za sport sa 800 tisuća na milijun 50 tisuća kuna, povećanje sredstava za rad mjesnih odbora, sanacija ceste u ulici V. Nazora u Donjem Miholjcu, ali i ranije inicijative kao što je smanjenje cijene vrtića, ukidanje poreza na potrošnju i smanjenje poreza na dohodak te povećanje broja i iznosa stipendija za studente na 800 kuna mjesečno.

Live stream

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive