Obasjana crkva u Svetom Đurđu

Ovogodišnji Božić u Svetom Đurđu će nakon godina improvizacije i mraka biti obasjan. Naime, Đakovačko-osječka nadbiskupija je crkvi Svetog Jurja darovala novi luster koji je proizvela tvrtka IMG Sever iz Zaboka. Vrijednost lustera je 53.600 kuna, a napravljen je uz asistenciju i konzultacije s Konzervatorskim uredom u Osijeku, koji i inače vodi radove na obnovi crkve u Svetom Đurđu. Župnik župe Svetog Martina biskupa Podravski Podgajci, kojoj pripada i crkva u Svetom Đurđu, Siniša Paušić ističe kako se crkva Svetog Jurja obnavlja već dvadeset godina sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

- Budući da već dugi niz godina nismo imali adekvatnu rasvjetu, jer su se posljednjih dvadeset godina izvodili radovi na obnovi unutrašnjosti crkve, Nadbiskupija nam je darovala luster kako bi na neki način požurili unutarnje uređenje za koje mi sami ne možemo iznaći sredstva - rekao je župnik Paušić.

Za obnovu crkve zadužena je konzervatorica Snježana Klarić Čuljak. Župnik Paušić ističe, kako mu je rekla, da je obnova crkve u Svetom Đurđu stavljena pod prioritet u idućoj godini, pa se nada da će ubrzo uslijediti obnova fasade i ostali vanjski radovi oko crkve.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive