Pomoć stradalima u potresu

S obzirom na događanja u svezi s razornim potresom koji je pogodio područja Središnje Hrvatske, Crveni križ i ostale institucije koje brinu o sigurnosti građana, apeliraju na sve one koji žele pomoći da to učine organizirano, odnosno da se jave Crvenom križu i donesu prikupljenu pomoć koja će biti distribuirana prema potrebi. Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac Ivan Petriševac ističe kako se donacije u vidu trajnih prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština i osobne zaštite mogu dostaviti svakog radnog dana u vremenu od 8:00 do 15:00 sati. Zamolio je građane da pomoć ne voze sami na ugrožena područja kako se ne bi stvarale nepotrebne gužve, a i zbog sigurnosti budući da je područje oko Petrinje i Siska još uvijek seizmički aktivno.

Svoje novčane priloge možete uplatiti preko žiro računa Crvenog križa koji je objavljen i na facebook stranici Radija Donji Miholjac.

Načelnik Stožera civilne zaštite grada Donjeg Miholjca Tomislav Brusač upozorio je građane na još uvijek aktualnu epidemiološku situaciju i pozvao ih da se ponašaju u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama. Također je zahvalio svima koji su se uključili u humanitarnu akciju pomoći Petrinji, Sisku, Glini i ostalim mjestima, ali i apelirao da pomoć prikupljaju u dogovoru s Crvenim križom. Naglasio je kako će na facebook i web stranici Grada Donjeg Miholjca biti obrazac/tablica što će svi oni koji žele pomoći u vidu građevinskog materijala, grijalica, šatora, smještaja obitelji ili slično, moći ispuniti i ostaviti svoj kontakt telefon.

Grad Donji Miholjac je iz sredstava proračunske pričuve uplatio 25 tisuća kuna financijske pomoći potresom ugroženim područjima - rekao je gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić te također apelirao da se pomoć obavlja organizirano, ali i izrazio nadu da će i ostale jedinice lokalne samouprave financijski pomoći stradalima u potresu.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive