Isplaćene stipendije učenicima i studentima OBŽ

U posljednjim danima 2020. godine isplaćene su stipendije učenicima i studentima za razdoblje od rujna do prosinca za učenike i od listopada do prosinca za studente. Županija s 450 kuna mjesečno ove školske godine stipendira 94 učenika, a 62 studenta s tisuću kuna.

Za akademsku i školsku godinu 2020./2021. dodijeljene su 32 stipendije za darovite učenike i 27 stipendija za darovite studente, zatim 28 stipendija za učenike i 19 stipendija za studente koji se obrazuju za zanimanja iz STEM područja, 18 stipendija za učenike i 6 stipendija za studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja i 16 stipendija za učenike slabijeg socijalnog statusa i 10 stipendija za studente slabijeg socijalnog statusa. Za to je u županijskom proračunu osigurano 1.043.000 kuna.
Natječaj je, kao i prethodnih godina, objavljen u rujnu, a Županija stipendira učenike od prvog razreda srednje škole te studente od četvrte godine integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija ili prve godine diplomskog studija tijekom jedne školske, odnosno akademske godine i to u trajanju od 10 mjeseci.
Osječko-baranjska županija od školske, odnosno akademske godine 2018./2019. stipendije dodjeljuje u četiri kategorije: daroviti učenici i studenti, učenici i studenti koji se obrazuju za zanimanja iz STEM područja, učenici i studenti koji se obrazuju za deficitarna zanimanja te učenici i studenti slabijeg socijalnog statusa. 
"Stipendiranjem učenika i studenata koji se obrazuju za deficitarna zanimanja i zanimanja iz STEM područja pokušava se usmjeriti na školovanje za zanimanja završetkom kojih će se moći lakše zaposliti i osigurati bolju egzistenciju, a istodobno zadovoljiti i potrebe tržišta rada u Osječko-baranjsko županiji. Također, Osječko-baranjska županija prepoznala je značaj financijske pomoći socijalno ugroženim obiteljima koje zbog materijalnih teškoća teško zadovoljavaju osnovne životne potrebe te je iz tog razloga kao zasebnu kategoriju uvrstila i kategoriju stipendija učenicima i studentima slabijeg socijalnog statusa", objašnjavaju iz županije.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive