Miroslavu Molnaru treći mandat predsjednika “Udice”

- ŠRU „Udica” i u protekloj je godini zabilježila porast broja članova, kojih je sada ukupno 277 - rekao je na 87. po redu godišnjoj izbornoj skupštini donjomiholjačke ribičke udruge predsjednik Miroslav Molnar. Unatoč korona krizi u udruzi su se tijekom prošle godine, iako u smanjenom opsegu obavljale redovite aktivnosti kao što su natjecanja, uređenje ribičkog doma i okoliša, natjecateljskih staza, radne akcije, postavljanje informativnih tabli, a provođene su i aktivnosti na uvođenju e- ribolovnih dozvola i aplikacije mRibic za evidenciju vremena ribolova i evidencije ulova.

Jedan od najvažnijih poslova je bilo poribljavanje koje je obavljeno prema gospodarskoj osnovi, a ribolovna voda „Udice„ Stara Drava u Donjem Miholjcu poribljena je sa 600 kg šarana, 250 kg šaranske mlađi i 150 kg amura. U ovoj godini udruga će obaviti poribljavanje i sa štukom koje nedostaje. Veliki problem je patuljasti somić poznatiji kao kamenjar koji se jako namnožio i čini velike štete, jer proždire ikru druge ribe.

Ove se godine planira porušiti preraslo drveće u okolici doma koje je doseglo biološku starost i predstavlja opasnost za ribiče i posjetitelje. Protekle je godine u dom uvedena pitka voda. Taj posao odradili su sami članovi uz pomoć najmoprimca. Udruga je u 2020. godini poslovala dobro uz višak prihoda od približno deset tisuća kuna. Za tekuću godinu planirani su prihodi i rashodi u iznosu nešto većem od stotinu tisuća kuna - izvjestio je tajnik Marko Majdenić.

- U protekloj godini nastupali smo samo u kategoriji kadeta i seniora u disciplini lov ribe udicom na plovak. Zbog pandemije u 2020. nije bilo državnih liga i kupa Hrvatskog sportsko ribolovnog saveza - rekao je Igor Kovačević, ispred natjecateljske komisije. Istaknuvši dobre rezultate ostvarene u prošloj godini on je pozvao članove da svoje mlađe članove obitelji uključe u sportski ribolov.

Skupština je održana uz ograničeni broj članova prema propisanim epidemiološkim mjerama, dok su ostali članovi prisustvovali on-line.

Za predsjednika je u trećem mandatu jednoglasno izabran Miroslav Molnar. Dopredsjednik je Josip Slačanac, a tajnik i dalje ostaje Marko Majdenić.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive