Marin Lisec imenovan za predsjednika vijeća općine Magadenovac


Općina Magadenovac pomoći će stradalima u potresu na području Središnje Hrvatske sa 50.000 kuna koje će uplatiti na račun koji je za tu svrhu otvorila Vlada Republike Hrvatske. Osim toga općina će darovati i jedan kontejner za stanovanje. Ovakav prijedlog načelnika Stjepana Živkovića nakon kraće rasprave prihvatili su jednoglasno svi vijećnici na 23. sjednici općinskog vijeća.

Na sjednici je doneseno i nekoliko kadrovskih odluka i odluka koje se odnose na funkcioniranje općinskog vijeća.Tako je za novog predsjednika vijeća imenovan Marin Lisec koji je zamijenio preminuloga Davorina Gašparića. Za potpredsjednika je izabran Tomislav Kusturić. Određene su i visine naknada za predsjednika i potpredsjednika vijeća kao i za vijećnike. Naknade su određene u mjesečnom neto iznosu od 750 kuna za predsjednika vijeća, 650 za potpredsjednika te 500 kuna za vijećnike. Općina će prema novoj odluci o subvencioniranju priključka na plinski distribucijski sustav fizičkim i pravnim osobama sufinancirati troškove u iznosu od tri tisuće kuna.

- Odluka je donesena još 2015. godine, ali se cijena priključka svake godine povećavala, tako da smo se odlučili na ovaj iznos koji bi trebao biti dovoljan za neko vrijeme - rekla je pročelnica Biljana Jakić - Mihajlović.

Govoreći o provedbi plana unaprijeđenja zaštite od požara, stručna suradnica za stambeno komunalne poslove i zaštitu okoliša Jasna Živković iznijela je podatke prema kojima je općina u Vatrogasnu zajednicu i opremanje vatrogasnih društava u 2020. godini investirala ukupno 245.000 kuna. Tijekom protekle godine za rad s motornom pilom osposobljena su 22 vatrogasca. Dobrovoljna vatrogasna društva Beničanci i Kućanci imala su ukupno četiri intervencije i jedno zajedničko gašenje otvorenog požara na pšenici.

Općinski vijećnici su na prijedlog Velibora Azenića odlučili iz općinskog proračuna izdvojiti jednokratno po dvije tisuće kuna za pomoć obrtima koji zbog pandemije korona virusa nisu u mogućnosti raditi.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive