Novoizgrađeni vrtić u Viljevu u sastavu Pinokia

Na prvoj ovogodišnjoj sjednici vijeća Općine Viljevo vijećnici su jednoglasno prihvatili Zaključak o davanju Suglasnosti na Sporazum o zajedničkoj suradnji i financiranju rada Dječjeg vrtića "Pinokio" Donji Miholjac. Ovim se Sporazumom uređuju međusobna prava i obveze te način sufinanciranja između Dječjeg vrtića "Pinokio" Donji Miholjac i Općina Marijanci, Viljevo i Podravska Moslavina. Drugim riječima napravljen je prvi korak prema početku rada vrtića u Viljevu.

- Temeljem ugovora s Agencijom za plaćanje imali smo dvije opcije prema kojima bi vrtić u Općini Viljevo mogao krenuti s radom. Jedna je bila osnivanje vlastite javne ustanove, a druga priključivanje postojećoj javnoj ustanovi koja obavlja predškolski odgoj, odnosno Dječjem vrtiću "Pinokio" čiji je osnivač Grad Donji Miholjac - rekao je načelnik Općine Viljevo Dominik Knežević te dodao kako bi cijeli sustav funkcionirao tako da će vrtić u Viljevu biti područni vrtić Dječjeg vrtića Pinokio Donji Miholjac. U njemu će biti zaposlene četiri odgojiteljice u dvije odgojne skupine, kuharica i spremačica. Za ostale zajedničke poslove koji uključuju ravnatelja, voditelja računovodstva, tajnika, pedagoga, zdravstvenog voditelja i domara biti će zaduženi središnji vrtić u Donjem Miholjcu.

Govoreći o troškovima za plaće zaposlenika pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Viljevo Melita Grull je istaknula kako je projekcija troškova plaća i materijalnih prava radnika dobivena iz Dječjeg vrtića "Pinokio".

- Ekonomska cijena vrtića moći će se realno izračunati kada vrtić krene na jesen s radom, a u ovom trenutku očekujemo da bi to moglo biti više od 2.500 po djetetu – istaknuo je Dominik Knežević.

Zamjenik Općinskog načelnika Tomislav Mađarić istaknuo je kako bi iznos mjesečnog udjela roditelja u ekonomskoj cijeni koštanja trebao biti isti u svim područnim vrtićima Dječjeg vrtića "Pinokio".

Pročelnica Grull ističe kako roditelji djece koja imaju prebivalište na području Općine Viljevo neće snositi punu cijenu smještaja u vrtić nego će posebnom odlukom općinsko vijeće sufinancirati iznos smještaja.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive