Završena energetska obnova zgrade policije

Danas je održana završna konferencija za medije o projektu Energetske obnove zgrade Policijske postaje Donji Miholjac. U obnovu je utrošeno približno pet milijuna kuna, od čega se gotovo 3 milijuna sufinancira iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Projektom energetske obnove utjecalo se na energetsku učinkovitost kroz izgradnju toplinske izolacije vanjskih zidova i kosoga krova, zamjenu vanjske stolarije, rekonstrukciju unutarnje rasvjete, povećanje energetske učinkovitosti sustava grijanja ugradnjom novog visokoučinkovitog kotla i rekonstrukcijom kotlovnice. Za pripremu potrošne tople vode postavljena su četiri solarna kolektora čime bi se godišnje trebalo uštedjeti 651,8 m3 prirodnog plina te smanjiti emisija ugljičnog dioksida. Mjerama poboljšanja vanjske ovojnice zgrade smanjiti će se potrebna toplina što će u konačnici dati uštedu u potrošnji energije 53,89 posto.

- Ovdje se ne radi samo u uštedi nego i o ugodnom boravku policijskih službenika u ovom prostoru i građana koji dolaze - istaknuo je načelnik Policijske uprave Osječko-baranjske Ladislav Bece. Po istom modelu planira se obnova i ostalih policijskih postaja na području Županije. Načelnik Policijske postaje Donji Miholjac Mario Pavin istaknuo je kako je zgrada Policijske postaje izgrađena 1984.godine te će ovom obnovom biti postignute značajne energetske uštede u grijanju i hlađenju.

Svoje zadovoljstvo energetskom obnovom izrazio je i gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić te istaknuo kako se ova obnova pridružila stremljenju gradske uprave k obnovi što većeg broja zgrada na našem području. Dodao je kako je Županija Osječko-baranjska energetski obnovila zgradu Osnovne škole "August Harambašić" i zgradu pripadajuće športske dvorane, Grad je energetski obnovio kuglanu, a u tijeku su javni natječaji za postavljanje dizalica topline u Dječjem vrtiću "Pinokio" u Donjem Miholjcu i sunčane elektrane na zgradu Gradske knjižnice grada Donjeg Miholjca uz nekoliko ostalih projekata koji su spremni i čekaju natječaje.

Na konferenciji su govorili i predstavnik službe za investicije i nekretnine Ministarstva unutarnjih poslova Darko Sabo i predstavnik izvođača radova, tvrtke "Iver" Goran Dumančić.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive