Umjesto sadašnjih 11, u vijeću će biti 9 vijećnika

Na prvoj ovogodišnjoj sjednici vijećnici su donijeli Odluku o Izmjenama i dopunama Statuta Općine Marijanci na prijedlog Komisije za Statut, Poslovnik i normativnu djelatnost, zbog usklađivanja s Odlukama nadležnih državnih tijela. Temeljem istog dokumenta, nakon predstojećih lokalnih izbora u svibnju, u Općinskom vijeću će umjesto sadašnjih 11, biti 9 vijećnika, a Općina Marijanci više neće imati zamjenika načelnika Općine. Umjesto toga, u izmjenama Statuta je navedeno da ukoliko „za vrijeme trajanja mandata općinskog načelnika nastupe okolnosti zbog kojih je općinski načelnik onemogućen obavljati svoju dužnost zbog duže odsutnosti ili drugih razloga spriječenosti, općinskog načelnika zamijenit će privremeni zamjenik kojeg će imenovati općinski načelnik na početku mandata iz redova članova Općinskog vijeća.“

Prihvaćena je Odluka o utvrđivanju mjerila za sudjelovanje roditelja u cijeni programa Dječjeg vrtića „Pinokio” Donji Miholjac, područnih vrtića Marijanci i Črnkovci. Roditelji bi, kao i do sada u cijeni 10-satnog jasličkog programa za svoje dijete trebali sudjelovati sa 450 kuna mjesečno, kao i u cijeni 10-satnog vrtićkog programa, dok bi u cijeni poludnevnog, odnosno petosatnog programa trebali sudjelovati sa 300 kuna. Sve ostale troškove do pune cijene boravka djece, koja iznosi 1.200 kuna po djetetu mjesečno, snosi Općina Marijanci.

Prezentirajući ovaj prijedlog Odluke, načelnik Općine Darko Dorkić naglasio je kako je i ovdje riječ o još jednoj značajnoj demografskoj mjeri kojom Općina nastoji zadržati mlade obitelji s djecom na svom području te kako se pri određivanju cijene nastojao pronaći kompromis između mogućnosti Općine i financijskih mogućnosti roditelja s ciljem da što više djece bude upisano u vrtić.

- Trenutačno na području Općine Marijanci imamo 80-tak djece u dobi od 1 do 7 godina i kada bi svi oni bili upisani u vrtić, sve bi skupine bile popunjene. Stoga smo prije donošenja ove Odluke telefonski anketirali roditelje o njihovom interesu za smještaj djece u vrtićima i informirali ih o mogućoj visini njihovog udjela u cijeni boravka djece. Po završetku ankete zaključili smo da je interes roditelja za upis djece u vrtić vrlo dobar i očekujemo da će biti još bolji prilikom upisa, a bitno je naglasiti da nitko od njih nije imao primjedbu na predloženu visinu njihovog udjela u cijeni boravka djece - rekao je načelnik Dorkić.

Osim što su donijeli Odluku o refundiranju troškova plaćene komunalne naknade i naknade za uređenja voda Općine, za vlasnike ugostiteljskih objekata koji su bili zatvoreni proteklih mjeseci zbog epidemioloških mjera, vijećnici su jednoglasno usvojili i Provedbeni plan unapređenja zaštite od požara na području općine u tekućoj godini.

U nešto izmijenjenom obliku nego što je ranijih godina bio slučaj, donijeta je Odluka o isplati Uskrsnica umirovljenicima i korisnicima socijalne pomoći, u koju će od sada biti uključeni i korisnici naknade za nezaposlene hrvatske branitelje. Kako ova kategorija građana prima iznimno skromnu vojnu opskrbninu u iznosu od 1.096 kuna mjesečno, a računa se da ih na području općine ima svega desetak, vijećnici su odlučili i njih staviti na popis onih koji će u povodu blagdana dobiti novčani dar Općine u iznosu od 250 kuna.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive