Gotovo milijun kuna za 50 mladih obitelji

Općina Magadenovac je u protekle dvije i pol godine kroz program mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na svom području pomogla 50 mladih obitelji s nešto manje od milijun kuna – rečeno je na 24.sjednici vijeća Općine Magadenovac.

Viša stručna suradnica za gospodarstvo i opću upravu Anamarija Brkanić istaknula je kako se pod mladom obitelji podrazumijeva podnositelj zahtjeva, njegov bračni partner i djeca, pod uvjetom da barem jedan od bračnih partnera nije navršio 40 godina života prije nego je raspisan javni poziv i da rješavaju svoje stambeno pitanje te jednoroditeljska obitelj koju čine dijete, odnosno djeca i jedan roditelj ili samohrani roditelj koji nije navršio 40 godina života prije raspisivanja javnog poziva.

Predsjednik Općinskog vijeća Općine Magadenovac Marin Lisec je rekao kako je broj korisnika programa mjera u protekloj godini bio smanjen u odnosu na 2019., jer je u 2020. godini isplaćeno samo 150 tisuća kuna, dok je u 2019. isplaćeno 540 tisuća kuna. Načelnik Općine Magadenovac Stjepan Živković se složio kako je smanjen broj mladih obitelji na području Općine Magadenovac, ali smatra kako je ovaj program mjera i dalje nužan te je velika pomoć mladim obiteljima prilikom kupovine, gradnje stambenog objekta ili adaptacije.

- Ukoliko netko kupuje kuću za 60 tisuća kuna, iznos od 30 tisuća uvelike će mu pomoći - zaključio je Živković.

Dnevni red sjednice dopunjen je s točkom Odluka o izradi III. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Magadenovac. Prostorni plan donesen je 2003. godine, a izmjene i dopune 2010. i 2017. godine. Prostorni razvoj Općine u skladu je s prostornim planom izuzev dijela sustava odvodnje, te se izmjena i dopuna odnosi na omogućavanje izgradnje sustava odvodnje za naselja Magadenovac, Šljivoševci, Lacići, Malinovac i Beničanci te uređaja za pročišćavanje. Najveći dio već je ugrađen u Prostorni plan kao alternativno rješenje - u odredbama za provedbu, a izmijeniti će se način spajanja naselja Lacići, spoj naselja Magadenovac prema naselju Rakitovica.

Na sjednici su prihvaćene Statutarne Odluke o izmjenama i dopunama Statuta Općine Magadenovac, Poslovnik o radu Općinskog vijeća i Odluka o osnivanju i imenovanju Povjerenstva za uvođenje u posjed poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH na području Općine Magadenovac. Pod vijećničkim pitanjima raspravljalo se o prehrani u područnim odjelima Osnovne škole "Matija Gubec" Magadenovac te o adaptaciji Vatrogasnog doma i dogradnji Mjesnog doma u Kućancima.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive