Konvektomat za pripremu hrane učenicima

Školska kuhinja Osnovne škole "August Harambašić" Donji Miholjac dugi niz godina bila je primjer izuzetno dobre opremljenosti i gotovo svakodnevnog pripremanja kuhanih obroka za 500 do 600 učenika te je upravo zbog toga prije dvije godine predstavljala Osječko-baranjsku županiju na konferenciji "Živjeti zdravo" u kojem je prezentirala svoj rad. Donjomiholjačka osnovna škola godinama ulaže sredstva u kuhinjsku opremu u cilju bržeg, kvalitetnijeg, zdravijeg i funkcionalnijeg pripremanja hrane za gotovo pet stotina učenika.

Školska kuhinja u ovom trenutku raspolaže s opremom u koju su uložena značajna financijska sredstva. Kupljena su, između ostalog, dva profesionalna kuhinjska kotla od sto i sto pedeset litara što je bio prioritet za pripremanje kuhanih obroka. Škola je uz pomoć Osječko-baranjske županije kupila dva velika hladnjaka za čuvanje namirnica i dva velika zamrzivača što im je također uvelike olakšalo rad, a s obzirom da se u školskoj kuhinji prije epidemije koronavirusa hranilo oko 450 učenika i da su sve njih trebali poslužiti u tri velika odmora, jedan od velikih problema je bio kako stići oprati toliku količinu pribora za jelo u kratkom vremenu i omogućiti da taj pribor bude ponovo spreman za uporabu. Upravo je zbog toga Škola kupila profesionalnu perilicu za pranje posuđa čiji ciklus pranja traje tri minute. Tako za petnaest minuta uspijevaju oprati i osušiti oko 130 tanjura i ostalog pribora za jelo. Uz sve to su klimatizirali školsku kuhinju i blagovaonicu te su ugrađene dvije profesionalne nape kako se mirisi tijekom kuhanja ne bi širili školom.

Ravnatelj Škole Vedran Aladić ističe kako Škola sustavno provodi visoke higijenske standarde, a prije epidemije koronavirusa, dok su djeca normalno pohađala nastavu, roditelje su redovito, tjedan dana prije kraja mjeseca, pisano obavještavali o jelovniku za sljedeći mjesec. Roditelji i učenici su prije nekoliko dana izabrali jela koja žele na školskom jelovniku, što ravnatelj Aladić smatra dobrim rješenjem jer se tako kuha isključivo ona hrana koju će učenici s veseljem konzumirati. Djeca u školskoj kuhinji najviše vole jesti tjesteninu s mesom. Kuharice pripremaju medaljone s rižom, ćevape s prilogom, riblje štapiće s pireom, pileće bijelo meso u umaku i slično, a uz kuhana jela djeci se servira i salata -zelena, kupus ili cikla. Škola je prije epidemije koronavirusa investirala u jedan uređaj koji količinski i kvalitetom pripreme jela zaista pravi razliku. Riječ je o profesionalnom konvektomatu kojim se u kratkom vremenu može pripremiti velika količina ukusne hrane i to na zdrav način.

Live stream

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive