Grad Donji Miholjac uključen u sustav e-Novorođenče

Grad Donji Miholjac i Ministarstvo uprave potpisali su Sporazum o sadržaju i načinu razmjene podataka kod podnošenja zahtjeva za isplatu novčane potpore, kojim je Grad Donji Miholjac uključen u sustav e-Novorođenče. Ovim Sporazumom Grad Donji Miholjac omogućio je roditeljima podnošenje zahtjeva za pravo na novčanu naknadu za opremu novorođenog djeteta prilikom upisa djeteta u Matičnom uredu, odnosno preko aplikacije e-Novorođenče prijavom u sustav e-Građani.

Prilikom prijave rođenja djeteta kod matičara, matičar će upoznati roditelje s pravom na ostvarivanje jednokratne novčane naknade za novorođenče od Grada Donjeg Miholjca te da roditelji mogu podnijeti zahtjev za ostvarivanje naknade. Ukoliko roditelji ispunjavaju uvjete za ostvarivanje naknade, nakon podnošenja zahtjeva matični ured će putem aplikacije e-Novorođenče proslijediti zahtjev Gradu Donjem Miholjcu na rješavanje.

Uvođenjem elektronskog zaprimanja zahtjeva za ostvarivanje prava na novčanu naknadu za novorođenče, roditelji više neće morati dolaziti osobno u Grad Donji Miholjac te predavati zahtjev i svu potrebnu dokumentaciju, već će sve to moći učiniti u matičnom uredu prilikom same prijave djeteta.

Podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na novčanu potporu za novorođeno dijete moguće je i dalje podnošenjem zahtjeva osobno u zgradi Gradske uprave.

Grad je uz novčanu potporu osigurao i poklon paket za novorođenčad u vrijednosti 600,00 kn.

Roditelji koji izaberu mogućnost podnošenja zahtjeva u matičnom uredu ili putem sustava e-Građani poklon paket za novorođenče mogu preuzeti u Gradskoj upravi u bilo kojem trenutku koji njima odgovara u roku od mjesec dana od dana primitka Rješenja o ostvarivanju prava na novčanu potporu za rođenje djeteta.

U slučaju bilo kakvih nejasnoća građani se mogu javiti na telefon broj 631-215 ili uputiti email na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive