Krediti s 0,09% kamata za kupnju stana ili kuće

Župan Ivan Anušić potpisao je dodatak ugovorima o poslovnoj suradnji sa šest poslovnih banaka i 12 jedinica lokalne samouprave za provedbu projekta “Stambeni krediti u funkciji poticanja gospodarstva”, jedinog takve vrste u Hrvatskoj. Naime, postojeći kreditni potencijal od 50 milijuna kuna iskorišten je pa je na sjednici Županijske skupštine u siječnju on povećan za još 50 milijuna kuna, što je sada i provedeno ugovorima s bankama. Time je omogućen nastavak projekta koji je pobudio veliki interes građana, a to potvrđuje i podatak da su subvenciju kamata na stambeni kredit već koristile 142 osobe, a tako je kupljeno 75 stanova i 67 kuća.

- Projekt smo pokrenuli 2019. i odmah imali veliku zainteresiranost korisnika, ali i općina i gradova kojem u njemu sudjeluju uz Županiju. Potpisivanjem ovog ugovora stvaraju se još povoljniji uvjeti za korisnike, odnosno gotovo beskamatni krediti jer kamata može biti 0,09 posto. Projekt ima konkretne rezultate, a tako će se i nastaviti jer smo osigurali dodatnih 50 milijuna kuna kreditnog potencijala – rekao je župan Anušić.

Projekt je namijenjen hrvatskim državljanima s prebivalištem i radnim odnosom na području županije, bez obzira na godine života, za kupnju stana ili kuće na tom području. Provodi se subvencioniranjem kamatne stope od 1 postotnog poena na odobreni kredit poslovnih banaka s kojima Županija zaključi ugovor prvih 10 godina otplate kredita, uz minimalan rok otplate od 15 godina. Najviši iznos kredita koji Županija subvencionira je 500.000 kuna, a stambeni kredit može biti i veći od toga iznosa, ali razliku financira korisnik kredita. Uz Osječko-baranjsku županiju, u projekt se uključilo 12 jedinica lokalne samouprave, i to s jednim postotnim poenom subvencije kamate na stambeni kredit. To su gradovi Osijek, Beli Manastir, Đakovo i Valpovo te općine Bilje, Bizovac, Erdut, Ernestinovo, Kneževi Vinogradi, Koška, Magadenovac i Petrijevci, čiji su predstavnici potpisali dodatak ugovorima. Na njihovu je području čak 119 od 142 dosad kupljene nekretnine.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive