U projektu Zaželi 38 žena skrbi o 228 krajnjih korisnika

- Osnaživanje i unaprijeđenje radnog potencijala teže zapošljivih žena zapošljavanjem u lokalnoj zajednici, te poticanje socijalne uključenosti i povećanje razine kvalitete života krajnjih korisnika - primarni je cilj programa Zaželi čija se druga faza pod nazivom „Zaželi 2- žene zajedno za bolju budućnost naše zajednice” provodi na području grada Donjeg Miholjca kao nositelja projekta i partnerskih općina Marijanci i Magadenovac.

Partneri su također Republika Hrvatska, Centar za socijalnu skrb Osijek,Hrvatski zavod za zapošljavanje Regionalni ured Osijek i Društvo za usmjeravanje gospodarskih aktivnosti DUGA Donji Miholjac.

U sklopu projekta zaposleno je 38 žena koje će tijekom 12 mjeseci brinuti o 228 krajnjih korisnika. Zaposlenice na projektu pružati će pomoć u spremanju obroka, održavanju čistoće stambenog prostora, nabavci hrane i lijekova, održavanju higijene korisnika, pomoć u uključivanju u društveni život i ostalu pomoć koja je korisnicima potrebna.

Osigurana je i dodatna edukacija za 13 djelatnica.

- U projektu će se djelatnicama osigurati bicikli, radna odjeća i obuća, a krajnjim korisnicima osnovne kućne potrepštine - rekao je asistent na projektu Andrija Herbst.

Vrijednost projekta „Zaželi 2” je 3.388.180 kuna od čega 85 posto sredstava osigurava Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, dok ostatak sredstava ide iz proračuna Republike Hrvatske.

Projekt je danas predstavljen na uvodnoj konferenciji u Donjem Miholjcu.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive