Zadnja sjednica Općinskog vijeća Magadenovac

Jučer je održana 25. sjednica Općinskog vijeća Magadenovac. Na dnevnom redu bilo je 10 točaka. Vijećnici su, između ostaloga, usvojili Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Općine Magadenovac za 2020. godinu te donijeli nekoliko zaključaka vezanih uz proračun.

Računovodstvena referentica za knjigovodstvo i proračun Vera Katančić istaknula je kako se Općina Magadenovac nije zaduživala u 2020. godini. Nije koristila sredstva proračunske zalihe i nije davala jamstva u protekloj godini. Prihodi su bili planirani u iznosu 16 milijuna kuna, a ostvareno je 13 milijuna 449 tisuća 242 kune. Rashodi su planirani u iznosu 16 milijuna kuna, a ostvareni su u iznosu 12 milijuna 294 tisuće 35 kuna. Vijećnici su donijeli zaključke povodom razmatranja Izvješća o provedbi Plana upravljanja imovinom u vlasništvu Općine, o izvršenju Programa mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih te o provedbi plana gospodarenja otpadom. Prije točke različito načelnik Općine Magadenovac Stjepan Živković umjesto predviđenog podnošenja izvješća o radu za jednogodišnje razdoblje zahvalio se vijećnicima na konkretnoj i korektnoj suradnji u protekle četiri godine.

Prigodom svog obraćanja vijećnicima, načelnik Živković se prisjetio i preminulih članova vijeća: Davorina Gašparića i Imre Lacovića.

- Bez obzira na stranačku pripadnost svi vijećnici su stremili ka boljitku svih naših mjesta u Općini Magadenovac - istaknuo je Živković te dodao kako su to dokazali u proteklom mandatu. U prilog tome ide i činjenica da će ove godine i mjesto Šljivoševci dobiti asfaltirano rukometno igralište.

- Ne znam koji to grad ili općina ima u svim naseljima, bez obzira na broj stanovnika, asfaltirano rukometno igralište - rekao je Živković te zaključio kako se nada da će idući saziv vijeća biti barem malo sličan postojećem.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive