Žrtva branitelja ostaje u trajnom sjećanju

U akciji, kojom se prije 29 godina pokušao osloboditi tzv. baranjski trokut, 107. Brigada HV-a imala je svoj najveći okršaj u pokušaju oslobađanja okupirane Baranje s čijeg područja su Valpovački i Miholjački kraj bili neprestano pod artiljerijskom vatrom.

U ofanzivnom djelovanju pri pokušaju oslobađanja okupiranoga teritorija sudjelovalo je oko 1.800 vojnika, poginulo je petnaest, osamdeset pet ih je ranjeno, a dva se vode kao nestala. Na neprijateljskoj strani bilo je, prema podacima tadašnjih okupacijskih vlasti pobunjenih Srba, tridesetak poginulih, iako se vjeruje da je taj broj bio znatno veći.

Toga dana, 03. travnja prisjetili su se u Donjem Miholjcu i na mjestu pogibije branitelja iz miholjačkog kraja na dravskom nasipu, kraj lugarnice Medrović branitelji 107., udruge proizašle iz domovinskog rata i građani Donjeg Miholjca. Na junaštvo i nesebičnost vitezova 107. koji su položili svoj život za domovinu Hrvatsku podsjetio je na svečanosti pored Spomenika poginulim braniteljima u Parku Matice Hrvatske predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Donjeg Miholjca i susjednih općina Dragutin Lazar.

Prigodnu molitvu predvodio je donjomiholjački kapelan Domagoj Vidaković usporedivši Kristovu žrtvu i žrtvu palih branitelja.

- Žrtva palih branitelja uvijek nam mora biti u sjećanju i nikada je ne smijemo zaboraviti - rekao je tom prigodom gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive