U četiri godine realizirane investicije oko 15 milijuna kuna

- Ukupni prihodi općine Viljevo u protekloj godini iznosili su 13.679.312 kuna. Izdaci općinskog proračuna bili su za oko milijun kuna manji. Proračunski viškovi iz 2020. i prethodne godine zabilježeni su u ukupnom iznosu od 3.179.244 kune - izvijestila je na posljednjoj sjednici vijeća Viljevo u aktualnom sazivu pročelnica Melita Grüll.

Vezano uz obveze, stanje na kraju izvještajnog razdoblja iznosi 2,5 milijuna kuna što je iznos kredita od Privredne banke Zagreb za izgradnju kapitalnog objekta - Vatrogasnog doma u Viljevu.

Nenaplaćena potraživanja su 338.851 kunu i najvećim se dijelom odnose na prodano poljoprivredno zemljište, prodane stanove u društvenom vlasništvu, te naplatu komunalne naknade i komunalnog doprinosa.

U 2020. godini u općini Viljevo je uz profesionalno obavljanje dužnosti načelnika i zamjenika načelnika iz redova nacionalne manjine bilo zaposleno šest djelatnika. Tijekom devet mjeseci bilo je zaposleno deset žena na programu „Zaželi I”, kao i osam osoba tijekom tri mjeseca na poslovima javnih radova.

Općina s danom 31.12.2020. nije imala ugovornih odnosa niti sudskih sporova koji bi mogli postati obveza ili imovina budućeg razdoblja, osim već spomenutog kreditnog zaduženja kod PBZ-a. Godišnji izvještaj o izvršenju proračuna za 2020. prihvaćen je jednoglasno.

Vijećnici su bez rasprave prihvatili i odluku o utvrđivanju mjerila za sudjelovanje roditelja u cijeni programa rada dječjeg vrtića u Viljevu. Prema prijedlogu koji je iznio načelnik Dominik Knežević roditelji bi trebali sufinancirati boravak u vrtiću sa 500 kuna. U redovitom desetsatnom programu za drugo dijete roditelj, ili skrbnik plaćati će 80 posto cijene, a za treće i svako slijedeće 70 posto. Pola iznosa plaćati će samohrani roditelji, dok će stopostotni invalidi Domovinskog rata, korisnici socijalne naknade, roditelji djece s teškoćama u razvoju i zakonski skrbnici djece bez oba roditelja biti oslobođeni plaćanja. Ekonomska cijena vrtića iznosi 1.600 kuna po djetetu.Vrtić ima kapacitet 45 polaznika.

Na posljednjoj sjednici vijeća doneseno je još nekoliko odluka, a na kraju se svim vijećnicima na konstruktivnoj i kvalitetnoj suradnji zahvalio načelnik Dominik Knežević istaknuvši kako su tijekom ovoga saziva u općini Viljevo realizirane investicije u vrijednosti oko petnaest milijuna kuna.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive