Županija za kulturu ove godine osigurala 800 tisuća kuna

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić donio je Plan raspodjele sredstava prema Programu javnih potreba u kulturi na području Osječko-baranjske županije za 2021. godinu.

Osigurana su sredstva u iznosu od 800.000,00 kuna.

Najveći iznos županijskih sredstava za javne potrebe u kulturi na području grada Donjeg Miholjca planiran je za KUD Matija Gubec i organizaciju smotre folklora “Miholjačko sijelo” te regionalnu smotru izvornog folklora. Na dodatne 2 tisuće kuna mogu računati u KUD-u za osnivanje tamburaške sekcije. Za organizaciju manifestacije “Slavonija u zjenici oka” planiran je iznos 5 tisuća kuna Turističkoj zajednici grada Donjeg Miholjca te još 5 tisuća kuna za  Prandau festival orguljaške i komorne glazbe.

Za revitalizaciju limene glazbe u Donjem Miholjcu planiran je iznos 4 tisuće kuna.

Po 3 tisuće kuna iz županijskog proračuna planira se izdvojiti za očuvanje izvorne kulturne baštine KUD-u “Josip Čoklić” u Rakitovici te za nabavu opreme KUU “Napredak” iz Podravskih Podgajaca.

Za potrebe Udruge Praćkijada Radikovci i projekt Glazbom do zvijezda OŠ A. Harambašić Donji Miholjac te nabavu knjižnične građe Gradskoj knjižnici, županija će osigurati po 2 tisuće kuna te po tisuću kuna za Pjevački zbor Miholjanke, Matice umirovljenika i Gradskoj knjižnici za dostavu knjiga.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive