Informativna radionica o mogućnostima povlačenja sredstava EU

Kandidat za gradonačelnika Dražen Trcović i Gradski odbor HDZ-a organizirali su informativnu radionicu pod nazivom „Pogodnosti bespovratnih sredstava i kreditiranje iz EU”.

- Organiziranjem ovakvoga vida savjetovanja nastojimo pomoći gospodarstvenicima, obrtnicima i ostalim poduzetnicima da se što bolje informiraju o mogućnostima povlačenja sredstava iz europskih, ali i domaćih izvora kako bi unaprijedili poslovanje i povećali kvalitetu svojih proizvoda i usluga - rekao je Dražen Trcović, najavljujući gospodarski skup na kojemu je zbog poštivanja epidemioloških mjera prisustvovalo 25 poduzetnika.

Trcović je istaknuo da će sličnih radionica i savjetovanja biti i u budućnosti kako bi se dala prilika i ostalim poduzetnicima da se pravodobno i kvalitetno informiraju o pogodnostima financiranja svojih projekata.

Govoreći o natječajima i pozivima na podnošenje projektnih prijedloga predsjednik Stručnog odbora za gospodarstvo, poduzetništvo i obrtništvo HDZ-a Osječko baranjske županije Mario Turalija podsjetio je na aktualni poziv za podnošenje Prijedloga za ulaganja u digitalnu i zelenu tehnologiju, Indikativni godišnji plan objave natječaja s posebnim naglaskom na programe Ruralnog razvoja, Učinkovitih ljudskih potencijala i programa Konkurentnost i kohezija.

Velika prilika za hrvatske gospodarstvenike je i Europski plan oporavka koji je objavila Europska komisija, a gdje se Hrvatskoj omogućuje korištenje 22 milijarde eura u iduće četiri, odnosno sedam godina.

Što se tiče naše županije ona je prva koja je omogućila beskamatno kreditiranje putem HBOR-a sa stopom od nula posto. Treba napomenuti da se kroz četiri godine u Slavoniji proveo niz novih projekata te da je zabilježen kontinuirani rast bruto domaćeg proizvoda per capita.

Kao najveći problem prigodom povlačenja sredstava od strane poduzetnika Mario Turalija je spomenuo neinformiranost.

- Stoga ćemo i dalje raditi na što boljem informiranju svih naših gospodarstvenika - najavio je Turalija u Donjem Miholjcu.

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive