Godinu dana od početka gradnje Srednje škole i dvorane - ostvaruje se san Miholjčana

Godinu dana od početka gradnje Srednje škole i dvorane - ostvaruje se san Miholjčana

Točno godinu dana prošlo je od povijesnog dana - početka gradnje nove zgrade Srednje škole i dvorane u dvorištu stare škole u Donjem Miholjcu. Tim povodom Goran Aladić, aktualni gradonačelnik Donjeg Miholjca, koji ulazi u drugi krug lokalnih izbora za novi mandat gradonačelnika - posjetio je gradilište nove škole i dvorane, gdje se upoznao sa stanjem radova, koji se izvode planiranom dinamikom. Gradonačelnik Goran Aladić zahvalio je svima koji su doprinijeli ostvarenju dugogodišnjeg sna brojnih Miholjčana.

- Izražavam veliko zadovoljstvo što će građani Donjeg Miholjca i prigradskih naselja i naša djeca dobiti jednu ovakvu modernu, funkcionalnu i suvremenu zgradu nove škole s dvoranom, jer ona je svakako temelj budućnosti ovoga grada. Evo, kao što možemo vidjeti radovi na gradilištu izvrsno napreduju, a ono što se činilo dalekim sada je vrlo blizu i djeca bi za otprilike godinu dana mogla pohađati nastavu u novoj školi. Želio bih još jednom podsjetiti da grad Donji Miholjac, u projektu ukupne vrijednosti nešto više od 50 milijuna kuna, sudjeluje sa 10 posto sredstava, jednako kao i osnivač škole Osječko-baranjska županija, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja preostalih 80 posto.


- Ovom prigodom bilo bi zasta nepošteno ne spomenuti i brojne ljude koji su nam pomogli u realizaciji ovoga projekta. Među prvima to su: bivši ministar gospodarstva Predrag Štromar, bivša ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i naš slavonac Ivan Vrdoljak. S nestrpljenjem očekujem da ova zgrada bude na korist našoj djeci i da Donji Miholjac ima srednjoškolsku infrastrukturu sve u skladu s izvrsnim rezultatima koje naši učenici ostvaruju na svim razinama - naglasio je gradonačelnik Aladić. 

Govoreći o aktualnom stanju radova i značaju nove škole i dvorane za nove generacije učenika, kao i novom programu upisa, ravnatelj Srednje škole Nenad Perić je istaknuo:

- Izgradnja škole i dvorane neprocjenjiva je za sve nas. Ovo je bio zadnji trenutak za spas srednjoškolskog školstva u Donjem Miholjcu i da nam djeca ne odu u druge gradove. U proteklih sedam godina uveli smo brojna nova zanimanja, prilagođavali se tržištu rada i gospodarstvu, a najnovije zanimanje koje smo uspjeli dobiti je turističko-hotelijerski komercijalist.

Hvala svima koji su sudjelovali i na bilo koji način pomogli da Srednja škola dobije novu školu i dvoranu i što je sada zaokruženo kvalitetno obrazovanje, od vrtića, preko Osnovne škole, pa do završetka Srednje Škole - kaže ravnatelj Nenad Perić.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije