Otvorene novouređene prostorije DVD-a Marijanci

- Potreba za adaptacijom i dogradnjom zgrade pojavila se još 2008. godine, kada nam je u posjeti bila vatrogasna postrojba iz Francuske. Budući da smo tada posjedovali samo traktorsku cisternu s pripadajućom opremom, gosti su nam odlučili donirati terensko vozilo, navalno vozilo i kombi za prijevoz ljudstva. Koristim ovu priliku da se još jednom zahvalim donatorima iz Francuske, kao i gospodinu Čerbi koji je uspostavio suradnju s njima.

Kako smo iste godine obilježavali 70 godina postojanja i rada Društva, planirali smo da vozila budu uručena na proslavi same obljetnice, što je bio izuzetno zahtjevan i izazovan zadatak za francuske donatore, budući da su vozila morala biti nabavljena, opremljena sa potrebnom opremom i isporučena u vrlo kratkom roku.

Donacija vatrogasnih vozila je realizirana 21. lipnja 2010. godine, te je postojeće spremište preuređeno za smještaj terenskog vatrogasnog vozila, dok su navalno vozilo i kombi za prijevoz ljudstva bili parkirani ispred zgrade.

Iste godine krenuli su pregovori s načelnikom općine Marijanci, te župnikom naše župe o ustupanju zemljišta na kojem bi se izgradile garaže i prateći objekti - istaknuo je Dragan Krleža, predsjednik DVD-a Marijanci.

Projektno rješenje adaptacije postojeće zgrade i dogradnje novih objekata izradila je tvrtka Valenčak d.o.o. iz Našica, te je nakon rješavanja vlasničkih odnosa zatražena i građevinska dozvola kako bi projekt bio spreman za apliciranje financiranja iz razvojnih programa Europske unije.

Kroz mjeru 7.4.1. programa ruralnog razvoja, odobrena su financijska sredstva u iznosu od 2.800.000,00 kuna, te je 22. ožujka predsjednik Društva Dragan Krleža potpisao ugovor o provedbi projekta.

Postupak javne nabave izvoditelja radova proveo je Miholjački poduzetnički centar, te je 7. siječnja 2017. godine sklopljen ugovor s tvrkom Kala d.o.o. iz Cernika kao najpovoljnijim ponuditeljem.

- Postupak jednostavne nabave usluga nadzora radova smo sami proveli, te je 14. siječnja sklopljen ugovor s tvrtkom MHM inženjering.

Konačni ishod višegodišnjih nastojanja i aktivnosti je današnje svečano otvorenje ovih objekata koje je nekoliko puta odgađano uslijed epidemiološke situacije uzrokovane pandemijom korona virusa - istaknuo je Krleža.

U pandemijskim uvjetima rad Društva je bio ograničen samo na nužne aktivnosti, budući da nisu organizirana vatrogasna natjecanja koja Dobrovoljno vatrogasno društvo inače organizira.

- Ovom prilikom želim pohvaliti natjecateljsku ekipu ženske mladeži koja će sudjelovati na državnom vatrogasnom natjecanju 4. i 5. lipnja 2022. godine.

Prema dostupnim podacima, to je jedina natjecateljska ekipa koja će sudjelovati na državnom natjecanju od osnutka Društva do danas.

Napore i aktivnosti Dobrovoljnog vatrogasnog društva Marijanci, prepoznati su i od strane županijske vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije, te smo njihovim posredstvom ove godine dobili novo kombi vozilo financirano od strane Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvitka. Primopredaja vozila je održana na dan svetog Florijana 4. svibnja.

Koristim ovu prigodu da se u ime Društva i u svoje osobno ime zahvalim Vatrogasnoj zajednici Osječko-baranjske županije i Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvitka na doniranom vozilu.

Također bih se želio zahvaliti gospodinu Čerbi jer je njegova inicijativa za povezivanjem s donatorima iz Francuske bila početak  projekta čije rezultate danas vidimo.

Zahvaljujem se i načelniku općine Marijanci, gospodinu Darku Dorkiću koji je uvijek imao razumijevanja za naše planove i bez čije pomoći ovaj projekt ne bi bio realiziran - rekao je Dragan Krleža, predsjednik DVD-a Marijanci.

Live stream

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive