“Kolo oko bare” u Radikovcima

U organizaciji Kulturno-umjetničkog društva "Sveta Ana" u Radikovcima je održana 10. smotra folklora "Kolo oko bare".

- Organizirali smo smotru kako bi pokazali kulturne običaje, ljepotu pjesme i plesa svojeg, ali i drugih krajeva Lijepe naše - rekao je Marin Miličić, predsjednik KUD-a "Sveta Ana" Radikovci. Izrazio je zadovoljstvo, što su popuštanjem protuepidemijskih mjera kulturno-umjetnička društva ponovo krenula s probama, organiziranjem smotri i nastupima.

U ime gradskog vijeća Grada Donjeg Miholjca i svoje osobno ime nazočne je pozdravio predsjednik Dražen Trcović.

- Drago mi je vidjeti da je zaživjela smotra u Radikovcima i čestitam domaćinima na organizaciji - rekao je Trcović te istaknuo odličnu suradnju svih udruga na području Radikovaca.

Izaslanik  Zvonimir Falamić pozdravio je sve nazočne u svoje i u ime gradonačelnika Donjeg Miholjca Gorana Aladića, koji zbog službenog puta nije mogao nazočiti smotri.

- Ovakve manifestacije koje se događaju u našim prigradskim naseljima, kao što je ova u Radikovcima, jako su važne. One sa margina, iz prikrajka, izvlače ono što treba cijeniti, a nezasluženo se tamo nalaze.To su kultura i naša tradicija. Zahvaljujem se domaćinima što su si dali truda, jer za ovo treba puno umješnosti i veliko srce.

Uslijedili su nastupi kulturno - umjetničkih društava, a Smotru su pjesmom i plesom otvorili domaćini. Nakon njih nastupila su kulturno-umjetnička društva "Seljačka sloga" iz Baranjskog Petrovog Sela, "Josipovac" iz Josipovca, "Josip Čoklić" iz Rakitovice i "Biseri Slavonije" iz Beničanaca. U večernjim satima uslijedila je zabava uz nastup grupe "Treća smjena".

Live stream

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive