Stjepanu Biroviću priznanje Zlatne ruke

Stjepanu Biroviću priznanje Zlatne ruke

Stjepan Birović je prije 27 godina u Donjem Miholjcu otvorio obrt za pogrebne usluge koji djeluje i danas. Također je i jedan od osnivača sekcije za pogrebničku djelatnost pri Hrvatskoj gospodarskoj komori. Stjepan Birović aktivan je i u drugim područjima komorskog djelovanja; preko dvadeset godina je predsjednik donjomiholjačkog udruženja obrtnika, predsjednik je Nadzornog odbora Hrvatske obrtničke komore i član komorske skupštine. Također je i dugogodišnji član skupštine Obrtničke komore Osječko-baranjske županije.

Sve su ovo, uz dugogodišnje zalaganje na propagiranju obrtničkih zanimanja kod mladih, razlozi zbog kojih je nedavno primio nagradu - plaketu Zlatne ruke s poveljom Hrvatske obrtničke komore. Nagrade najboljim obrtnicima dodijeljene su na svečanoj akademiji povodom dana HOK-a u Zagrebu.

- Ovo priznanje je kruna mog dugogodišnjeg rada u obrtništvu, ali i djelovanja u komorskom sustavu. Priznanje je to i mojoj obitelji koja mi je cijelo vrijeme pružala podršku, našem udruženju obrtnika i na kraju i gradu Donjem Miholjcu - rekao je Stjepan Birović, jedan od dvojice licenciranih ispitivača za pogrebne djelatnosti u Hrvatskoj.

Korona kriza uzrokovala je velike probleme u obrtništvu, ali uz potpore vlade u prošloj godini bilježi se čak i rast broja obrta. Na donjomiholjačkom području taj je broj 223 što je za petnaest obrta više nego u protekloj godini. Na području županije broj obrta je ponovno prešao pet tisuća. Rast je pogotovo evidentan u građevinskom sektoru.

Udruženje obrtnika Donji Miholjac nastoji propagiranjem obrtništva u završnim razredima osnovnih škola privući mlade da se što više uključuju u to područje gospodarstva koje pruža vrlo dobre mogućnosti zapošljavanja i solidnu zaradu budući da je cijena rada u obrtništvu, pogotovo uslužnim djelatnostima posljednjih godina narasla.

Birović je podsjetio kako je u pripremi i novi Zakon o obrtu na koji su brojne sugestije i prijedloge dali iz Hrvatske obrtničke komore.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije