Prvi korak u rješavanju smrada iz bioenergane - izmjena dozvole o gospodarenju otpadom

Prvi korak u rješavanju smrada iz bioenergane - izmjena dozvole o gospodarenju otpadom

O miholjačkom smradu iz bioenergane i širenju neugodnih mirisa gradom govorilo se i pisalo proteklih mjeseci u svim medijima. Građani su organizirali prosvjed, pisali peticije, a na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća zatražena je i posebna tematska sjednica o ovom problemu. Gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić kronološki je izvjestio vijećnike o svim radnjama koje je poduzeo kako bi se rješio ovaj problem u gradu. Putem RDM-a obratio se slušateljima i građanima i rekao kako je učinjen veliki korak prema rješenju problema.

Jučer je stiglo Rješenje kojim Samostalni sektor  za pravne poslove Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja u Zagrebu poništava Rješenje o izmjeni dozvole za gospodarenje otpadom koje je donio Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Osječko-baranjske županije te se predmet vraća na ponovni postupak. Nadležni u Osječko-baranjskoj županiji dužni su ponovno sagledati sve činjenice i donijeti pravično rješenje u ime zdravlja svih građana Donjeg Miholjca.

- Nastavljamo borbu za čisti zrak u našem gradu i o svim daljnjim aktivnostima i odlukama pravodobno ćemo izvještavati javnost - kaže gradonačelnik Goran Aladić te dodaje, kako nitko u ovom gradu nije protiv bioenergane, ali u onim granicama u kojima neće štetiti zdravlju građana, odnosno onako kako je radila do trenutka kada se počelo dovoziti zagrebačko i drugo smeće.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije