Prosvjed zbog zagađenja Karašice

Nedavno zagađenje Karašice, uslijed kojeg je došlo do masovnog pomora riba i vodozemaca, Ekološka udruga Eko-Karašica poziva građane na mirni prosvjed u subotu, 7. kolovoza u 10 sati. Prosvjed će se održati na desnoj strani Karašice, u parku kod valpovačkog mosta.

"Prosvjedom želimo iskazati nezadovoljstvo reakcijom nadležnih institucija (Hrvatske vode, Državni inspektorat i Nastavni zavod za javno zdravstvo) na zagađenje rijeke Karašice, navodi u pozivu na mirni prosvjed predsjednik Ekološke udruge Eko-Karašica, dr.sc. Dinko Župan. "Naime, od nadležnih institucija se očekivala promptna reakcija nakon prijave Zajednice športsko ribolovnih udruga Donji Miholjac, odnosno učinkovito regiranje i zaustavljanje daljnjeg izlijevanja otpadnih tvari u Karašicu. Zbog njihove spore reakcije i nezaustavljanja širenja zagađenja putem brana, rijeci Karašici i životu u njoj je nanesna nesaglediva šteta. Rijeka koja je bila puna života i primjer bioraznolikosti sada je polumrtva i pitanje je dana kada će biti potpuno ubijena ako se ovaj ekocid ne zaustavi. Ekološka udruga Eko-Karašica (www.eko-karasica.hr) već se deset godina zalaže za zaštitu okoliša za koju se prema 70. članku Ustava Republike Hrvatske prije svih trebaju brinuti državne institucije pa ih podsjetimo na to u subotu", poziva predsjednik Ekološke udruge Eko-Karašica.

Svatko ima pravo na zdrav život. Država osigurava uvjete za zdrav okoliš. Svatko je dužan, u sklopu svojih ovlasti i djelatnosti, osobitu skrb posvećivati zaštiti zdravlja ljudi, prirode i ljudskog okoliša.“

Članak 70. Ustav Republike Hrvatske

Foto: HRV

Live stream

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive