Projekt osposobljavanja mladih za tržište rada

Početkom srpnja potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt IMIS - Integracija "NEET" mladih izvan sustava vrijedan 895.119 kuna. Projekt se financira EU sredstvima iz Inicijative za zapošljavanje mladih u financijskom razdoblju 2014. - 2020., Europskog socijalnog fonda u okviru otvorenog Poziva za dodjelu EU bespovratnih sredstava "Pronađi me!" – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu.

Nositelj projekta je Udruga DUGA, a partneri na projektu su Grad Donji Miholjac, Pučko otvoreno učilište Auto moto centar Nova Gradiška i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Osijek.

- Cilj projekta je osiguravanje pristupa neaktivnim mladim osobama tržištu rada te osnaživanje mladih osoba za aktivno sudjelovanje na tržištu rada provedbom aktivnosti obrazovanja i mentorstva – rekla je voditeljica projekta Ivana Marić – Špoljarić.

Pripadnici ciljane skupine steći će dodatne kompetencije te će ih se osnažiti kako bi bili konkurentniji na tržištu rada. Projektom se želi podići svijest javnosti o mladim osobama u dobi od 15-29 godina koje su neaktivne te im omogućiti verificirane programe obrazovanja.

Na uvodnoj konferenciji održanoj krajem protekloga tjedna voditeljica projekta je rekla kako će tim koji vodi projekt sve prijavljene osobe intervijuirati nakon čega će biti održane radionice i načinjen plan edukacija za svaku osobu pojedinačno.

Projekt će se provoditi ukupno šesnaest mjeseci. Provedbom će se omogućiti obrazovanje 30 osoba i to u verificiranim programima: Program ubrzanih stjecanja kvalifikacija za zanimanje profesionalni vozač za prijevoz tereta, Program za Voditelja OPG-a i Program učenja stranih jezika.

Kontakt osobe za više informacija su voditeljica projekta Ivana Marić Špoljarić i asistent voditelja projekta Marko Majdenić.

Live stream

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive