Unatoč proširenja vrtića, 40-tak mališana na čekanju

U matični Dječji vrtić Pinokio u Donjem Miholjcu u novu pedagošku 2021./2022.godinu upisano je 206 mališana u 9 odgojnih skupina. Od toga su dvije skupine za program rane dobi, odnosno jaslice u koje se upisuju djeca starosti od jedne do tri godine. Jasličke skupine raspoređene su pod nazivima "Loptice" i "Kikići". Ostala djeca su razvrstana u skupine pod nazivima "Pačići", "Pčelice", "Zečići", "Leptirići", "Zvjezdice", "Sovice" i "Bubamare". U svakoj odgojno-obrazovnoj skupini rade po dvije odgojiteljice, a ukupno ih je u matičnom vrtiću uposleno 17 i jedna medicinska sestra u jasličkoj skupini. U područnim vrtićima u Rakitovici upisano je 21 dijete, u Črnkovcima 20, a u Marijancima 17. Za sada se u tim vrtićima provode kraći programi, pa je u svakom uposlena po jedna odgojiteljica.

Iako je vrtić Pinokio proširio svoje smještajne kapacitete, neka djeca su ipak ostala na listi čekanja, ukupno 42-je. Roditelji djece koja nisu primljena u regularnom upisnom roku, imat   će mogućnost naknadne prijave djece na natječaje vrtića u Viljevu, Podravskoj Moslavini i Marijancima, jer su trenutno u tijeku procedure o pripajanju vrtića Viljevo i Podravska Moslavina te proširenje vrtića u Marijancima, gdje će se raditi desetosatni program u dvije mješovite skupine i jednoj jasličkoj.

- Od ove godine u vrtiću imamo zaposlene stručne suradnike: pedagoginju i zdravstvenu voditeljicu, a što je sukladno državnim pedagoškim standardima s obzirom na sadašnji i budući broj djece – istaknula je ravnateljica Dječjeg vrtića "Pinokio" Jadranka Landup te dodala kako se nada da će vrtić Pinokio uskoro biti jedan veliki vrtić s puno djece.

U poseban program predškole upisano je 18-tero djece, a tzv. Mala škola s radom će započeti u veljači 2022. godine i trajati će 250 sati. Obvezna je za svu djecu koja u 2022./2023. godini postaju školski obveznici, pa roditelji koji još nisu, trebaju svoju djecu prijaviti u predškolu.

Početak nove pedagoške godine je 1. rujna, pa ravnateljica moli roditelje da, kao i do sada, poštivaju epidemiološke mjere, te djetetu prije dolaska u vrtić izmjere temperaturu. Za razliku od prethodnih godina, u vrtiću su pred početak nove pedagoške godine suočeni s problemom ne izdavanja liječničkih potvrda za svako upisano dijete.
- Sada rješavamo spomenutu situaciju i nadamo se pozitivnom ishodu te ćemo roditeljima javiti do kraja tjedna kakav je zaključak - naglasila je Landup.

Live stream

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive