Vrhunski glazbeni doživljaj u župnoj crkvi

Donjomiholjačka publika imala je prilike uživati u četvrtom po redu koncertu drugog Prandau festivala orguljaške i komorne glazbe na kojem su se predstavili sopranistica Antonia Dunjko, trubač Igor Mrnjavčić te orguljaš Edmund Andler - Borić, ujedno i umjetnički ravnatelj festivala.

- Iznimno sam ponosan što smo u protekloj godini obilježenoj lockdownom i koronom uspjeli pokrenuti jedan ovako veliki tematski festival kojim pokušavamo revitalizirati kulturnu, ali i svaku drugu ostavštinu kako obitelji Norman – Prandau, tako i obitelji Mailath – Prandau. Ovo veliko povijesno naslijeđe ne stane u jedan, a niti u nekoliko festivala i mi ćemo kroz godine nastojati putem različitih glazbenih događanja, izložbi, stručnih skupova, brošura i ostalo približiti Slavoniji, ali i cijeloj Hrvatskoj povijest obitelji koja je imala veliki umjetnički, politički i gospodarski utjecaj za područje cijele Hrvatske i Mađarske - rekao je Edmund Andler - Borić.

On je naglasio kako su i ove godine festivalskim događanjima pokrivena sva stilska glazbena razdoblja, a donjomiholjčka publika mogla je uživati u vrhunskim interpretacijama najvećih hrvatskih glazbenih imena s domaćih i stranih pozornica.

Mlada sopranistica Antonia Dunjko prvi puta je nastupila u Donjem Miholjcu. Opernu karijeru inače gradi u Amsterdamu i dobitnica je brojnih domaćih i stranih nagrada i priznanja.

Trubač Igor Mrnjavčić rekao je kako je ovo zahtjevan repertoar koji su dugo pripremali.

Idejni začetnik festivala Tomislav Brusač, također je podsjetio na neprocjenjiv doprinos glazbenoj kulturi cijele obitelji Prandau, koji su bili i osnivači glazbene škole u Donjem Miholjcu i u čije vrijeme su nabavljene orgulje na kojima se i danas svira u crkvi Sv. Mihaela arkanđela gdje je koncert i održan.

Posebnost koncerta je u tome što je program bio sastavljen većinom od skladbi koje su pisane upravo za sopran, trubu i orgulje, poznatih skladatelja kao što su Johann Sebastian Bach, Georg Philipp Telemann, Wolfgang Amadeus Mozart, Davor Bobić, Georg Friedrich Handel, te Agostino Tinazzoli, Domenico Zipoli i Claude-Benigne Balbastre.

Live stream

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive