Tucanje suncokreta u Šljivoševcima

U organizaciji Kulturno-umjetničkog društva "Seljačka sloga" Šljivoševci proteklog je vikenda održana manifestacija "Suncokret mi urodio diko". Smotra je održana na ljetnoj pozornici, a na prostoru ispred pozornice bio je postavljen šator, pa je publika, unatoč kišovitom vremenu, mogla pratiti nastupe kulturno-umjetničkih društava uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Predsjednica društva Ružica Kovačić je izrazila svoje zadovoljstvo što su napokon mogli održati tradicionalnu, 17. po redu, smotru folklora.

- Na lokalnoj razini nismo ništa radili godinu i pol dana, jedino smo krajem mjeseca srpnja ove godine, uz još sedam kud-ova, sudjelovali na Margaretinom letu u Bakru i to u okviru projekta "Tragom hrvatske baštine" koji je bio zamišljen kao običajna "slikovnica" koja bi upućene podsjetila, a neupućene educirala o tom silnom baštinskom bogatstvu koje Hrvatska ima - kaže Kovačić.

Na smotri folklora u Šljivoševcima prvo su se predstavili domaćini. Izveli su kraću dramsku igru s komičnim situacijama i tradicionalnim tucanjem suncokreta na pozornici uz ples i pjesmu. Skeč je, kao i uvijek do sada, publika odlično prihvatila i dobro se nasmijala. Predsjednica šljivoševačkog društva kaže kako svi članovi pišu tekst, a gotovo ga nikad ne izvedu kako je napisan, već se drže osnovnog teksta, a ostatak improviziraju.
- Upravo ta improvizacija na kraju bude bolja od napisanog scenarija - zaključila je Kovačić.

Na smotri su još nastupila kulturno-umjetnička društva "Kupina" iz Kupine, "Kuševac" iz Kuševca", "Hrastovička gora" iz Hrastovice i HKUD "Harkanovci", čiji je par pobijedio u natjecanju parova u tucanju suncokreta.

Smotru je otvorio načelnik Općine Magadenovac Stjepan Živković i pri tome se zahvalio članovima Seljačke sloge na organizaciji manifestacije i čuvanju tradicije. Načelnik je i nadalje obećao financijsku potporu kako KUD-u "Seljačka sloga”, tako i KUD-u "Biseri Slavonije” Beničanci koji djeluju na području Općine Magadenovac.

Nakon nastupa društava uslijedilo je zajedničko druženje uz Tamburaški sastav "Garavi".

Live stream

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive