Župan Anušić otvorio nastavno-sportsku dvoranu u Marijancima

Izgradnja nastavno-sportske dvorane Područne škole Marijanci - koja sa zgradom nove škole i vanjskim igralištem tvori jedinstveni odgojno-obrazovni kompleks - počela je u Marijancima krajem prosinca 2019. godine, a izvođač radova vrijednih 5,3 milijuna kuna, tvrtka Zuber iz Višnjevca, imala je rok od dvije godine za njihov završetak. No, dvorana ukupne površine 673 m2, tlocrtnih dimenzija 23,80 x 28,30 metara završena je osam mjeseci ranije. U lipnju je bez primjedbi obavljen tehnički pregled i ishođena uporabna dozvola, potom su provedeni javna nabava i ugradnja opreme u vrijednosti 420.188,75 kuna, a danas u okviru proslave Dana Općine Marijanci svečano je otvorena novoizgrađena dvorana Područne škole Marijanci Osnovne škole „Matija Gubec“ Magadenovac.

Dvoranu je otvorio župan Ivan Anušić, koji je danas (i) u svojstvu izaslanika predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića nazočio svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Marijanci, održanoj povodom Dana Općine.

- Sportske dvorane su potrebne u svim općinama i većim naseljima te smo u tom cilju radili u potekle četiri godine. Naravno, radili smo i energetsku obnovu školskih zgrada i izgradnju novih školskih zgrada i dvorana. U tijeku je tako gradnja zgrade i dvorane Srednje škole u Donjem Miholjcu, uskoro počinjemo graditi novu zgradu I. gimnazije u Osijeku, a provodimo i druge projekte kojima podižemo ukupni standard u školstvu na području županije - rekao je župan Ivan Anušić te naglasio projekt kojim je osiguran besplatni obrok za sve učenike osnovnih škola na području Osječko-baranjske županije.

Župan Anušić čestitao je Dan Općine Marijanci svim njenim žiteljima te dodao kako je suradnja Županije i Općine izuzetno dobra. Investicije Osječko-baranjske županije na području ove općine u protekle četiri godina iznose gotovo osam milijuna kuna, no župan ističe da Općina na čelu s načelnikom Darkom Dorkićem dobro koristi sredstva iz fondova Europske unije.

- Općina koristi fondove EU, javlja se na natječaje, inicira projekte i njihovu realizaciju, a za sve čelnike općina je važno da traže, a ne čekaju da im se nešto odobri. Upravo zato je Općina Marijanci uspjela realizirati niz kapitalnih projekata - kazao je župan Anušić.

- Izuzetno sam sretan i zadovoljan, jer je izgradnjom i otvaranjem sportske dvorane u cijelosti završen projekt kojemu su stanovnici Marijanaca i Kunišinaca težili punih 40 godina, a to je da vratimo osmogodišnju školu u Marijance, koja je tada nepravedno ugašena iako je imala 250 učenika. Danas u Marijancima ima stotinjak učenika, ali vjerujem da ćemo ovim projektom i sportskom dvoranom utjecati da se iseljavanje zaustavi te da se u budućnosti poveća broj djece - kazao je općinski načelnik Darko Dorkić te zaključio:

- Ova godina donosi završetak najvećeg investicijskog ciklusa u povijesti Općine. Završili smo kanalizacijsku mrežu za naselja Marijanci i Kunišinci, otvorili reciklažno dvorište, završili rekonstrukciju i dogradnju vatrogasnog doma, dječji vrtić je dobio uporabnu dozvolu i vjerujemo da će za mjesec-dva biti pušten u rad, obavljen je tehnički pregled vatrogasnog doma u Črnkovcima i čeka se uporabna dozvola, a započeli smo veliku investiciju izgradnje kanalizacijske mreže u Črnkovcima.

Ispred Spomenika poginulim braniteljima u Kunišincima predstavnici policije i općine te otac Zdravka Rittgassera, prve žrtve Domovinskog rata s našeg područja, položili su vijenac i upalili svijeće.

Live stream

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive