Vrtić u Viljevu dobio uporabnu dozvolu

Na trećoj sjednici vijeća Općine Viljevo općinski načelnik Dominik Knežević istaknuo je kako bi Dječji vrtić u Viljevu, koji je u sastavu Dječjeg vrtića "Pinokio" Donji Miholjac, uskoro trebao početi s radom, jer je dobio uporabnu dozvolu. Uslijediti će natječaj za zapošljavanje šest djelatnika, od toga četiri odgojiteljice, jedna kuharica i jedna spremačica te natječaj za upis djece.

- Iako u projektu vrtića prvotno nismo predvidjeli jasličku skupinu, vidljivo je da postoji zanimanje za nju. Stoga će, umjesto dosadašnje planirane dvije mješovite skupine, u viljevačkom vrtiću biti jedna jaslička i jedna starija skupina - rekao je načelnik Knežević te dodao kako se nada da će na Dan općine, 30. studenoga, Dječji vrtić u Viljevu i svečano biti otvoren.

Od ostalih investicija načelnik je istaknuo izgradnju novog centra Viljeva u okviru kojega će biti i nova ambulanta. Radovi na izgradnji ambulante su pri kraju, a preostala je još samo vanjsko uređenje zgrade. Sa završetkom izgradnje ambulante u okviru faze B kreće se u nastavak izgradnje DVD-a Viljevo. Načelnik je vijećnike izvjestio kako je održao radni sastanak sa županom Ivanom Anušićem o nekoliko tema.  Predložio je županu, odnosno Županiji kao osnivaču Doma zdravlja Osječko-baranjske županije, da se ide u izmjene sporazuma, odnosno da se Županija odrekne vlasništva te da ambulanta pripadne Općini Viljevo s obzirom da se veći dio sredstava za njezinu izgradnju izdvaja upravo iz proračuna Općine Viljevo. O tome će se raspravljati na Županijskoj skupštini. Načelnik je istaknuo kako je potpisan ugovor za nastavak adaptacije doma u Kapelni. Isti je prijavljen na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja, na natječaj za nacionalne manjine i odobren je iznos za sufinanciranje od 350 tisuća kuna. Radovi će za nešto više od mjesec dana biti nastavljeni, a do kraja iduće godine Dom bi trebao biti u potpunosti u funkciji. Kuća oproštaja u Ivanovu je pri samom završetku, a slijedi još tehnički pregled. U fazi projektiranja su pristupne ceste i parkirna mjesta na sva tri groblja gdje Općina Viljevo ima izgrađene mrtvačnice (Viljevo, Kapelna i Ivanovo). Što se tiče objekta za buduću katoličku crkvu u Kapelni, zamijenjene su nekretnine s tvrtkom "Žitar" d.o.o. Kako je u Župi Svetog Andrije apostola u Viljevu došlo do zamjene svećenika, tek prestoje razgovori oko uspostavljanja i rekonstrukcije katoličke kapelice u naselju Kapelna. Načelnik Knežević je na sjednici izvjestio vijećnike i o rekonstrukciji državne ceste D34.

- Na spomenutom sastanku sa županom razgovarali smo i o ovoj temi, a župan je rekao kako se iduća dionica rekonstrukcije nastavlja od zapadnog ulaza u Podravsku Moslavinu do Donjeg Miholjca i to odmah po završetku radova na bizovačkoj cesti koja je trenutno u izgradnji. Hrvatske ceste će usporedno raditi izgradnju biciklističke staze, odvojenu od ceste. Na križanju ulica Braće Radića i Kardinala Stepinca planiran je kružni tok, što je dobro zbog usporavanja prometa - ističe Knežević.

Izgradnja solarne elektrane Krnjak i dalje je u fazi projektiranja, a čeka se elaborat optimalno- tehničkog rješenja priključka kojeg izrađuje HEP u Zagrebu.

Vijećnici su prihvatili Informaciju o izvršenju proračuna Općine Viljevo za prvo šestomjesečno razdoblje ove godine kojeg je podnijela pročelnica Melita Grull. Ukupni prihodi i primici su 4.797.943 kuna, a ukupni rashodi i izdaci 3.928.178 kn. Ostvaren je višak prihoda u iznosu od 869.765 kn, pa ukupan višak prihoda i primitaka raspoloživ za pokriće rashoda i izdataka budućeg razdoblja, uz prenesi višak iz prethodne godine (3.179.244 kn) iznosi 4.049.009 kn.

Vijećnici su usvojili Odluka o ukidanju statusa javnog dobra u općoj uporabi te je prihvaćena dodatna točka dnevnog reda, Odluka u promjeni zapisa imena ulica iz velikih u velika i mala slova. Predsjednik vijeća Tomislav Mađarić je istaknuo kako je to potrebno zbog popisa stanovništva putem sustava e-građani.

Live stream

Poslušajte ako ste propustili

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive