Burna sjednica vijeća Magadenovac

Burna sjednica vijeća Magadenovac

Na četvrtoj sjednici Općinskog vijeća Općine Magadenovac bilo je burno uz međusobna optuživanja između vladajuće koalicije i oporbe. Pod točkom 8. Donošenje Odluke o imenovanju članova Skupštine komunalog društva KOMAG d.o.o za obavljanje komunalnih djelatnosti predsjednik Komisije za izbor i imenovanja Boris Živković istaknuo je kako se za nove članove Skupštine imenuju općinski načelnik Stjepan Živković, po funkciji, te Velibor Azenić i Boris Živković. Predsjednik Općinskog vijeća Velibor Azenić potom je vijećnicima naknadno podijelio Odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, a koja je donijeta protiv načelnika Stjepana Živkovića još 2018. godine zbog imenovanja njegove supruge na mjesto direktora tvrtke Komag.Velibor Azenić je pojasnio kako bi gospođa Živković, da nije načelnikova supruga, bila prvi kandidat za direktoricu Komaga.

- No, kako smo se dokopali rješenja iz 2018. godine, gdje se točno navodi o kakvim je sukobima interesa riječ te što se prema toj Odluci treba poduzeti, a što nije napravljeno, odlučili smo se na dva nova člana Skupštine Komaga - rekao je Azenić.
Načelnik Živković je istaknuo kako se ovom Odlukom radi pogrješka, jer još uvijek traje mandat postojećim članovima Skupštine.

Odluka o novim članovima KOMAG-a je prihvaćena uz četiri glasa protiv koalicije HDZ-DHSS.

Rasprava se vodila i oko Odluke o davanju u zakup nekretnina u vlasništvu Općine Magadenovac. Prvo je vladajuća kolicija odlučila ne prihvatiti ovu Odluku, a nakon desetminutne pauze i obrazloženja načelnika Živkovića i pročelnice Biljane Jakić Mihajlović na kraju je jednoglasno prihvaćena.

Kod Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju kriterija, mjerila i postupaka za odobravanje financiranja udruga iz proračuna Općine Magadenovac, za riječ se javio vijećnik Dalibor Kalazić koji je tražio da se, zbog brojnosti članova, ali i postignutih rezultata, Nogometnom klubu Kućanci u proračunu za ovu godinu osiguraju ista sredstava kao i ostalim klubovima u općini, što je i prihvaćeno. S pet glasova ZA vladajuće koalicije, dva protiv i dva suzdržana iz redova kluba vijećnika HDZ-DHSS prihvaćena je Odluka o osnivanju povjerenstva za lokalnu samoupravu i imenovanju predsjednika i članova povjerenstva.U povjerenstvo su izabrani po funkciji, predsjednik vijeća Velibor Azenić, zatim Martina Štic iz Beničanaca, Bojan Milić iz Kućanaca, Josip Šegović iz Šljivoševaca, Anica Tivanovac iz Lacića, Miroslav Vešligaj iz Malinovca i Ivanka Knežević iz Magadenovca.

Iako su vijećnici jednoglasno prihvatili Odluke o prihvaćanju izvješća o izvršenju proračuna za proteklih šest mjeseci ove godine i Prvu odluku o izmjenama i dopunama proračuna za ovu godinu, Klub vijećnika iz redova Mosta, Domovinskog pokreta, SDP-a, HNS-a i HSS-a nije prihvatio Izvješće o radu općinskog načelnika za prvo polugodišnje razdoblje zbog protokolarnih obveza na koje kao vijećnici nisu bili pozvani.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije