Stjepan Živković: “Vijeće uzurpira ovlasti načelnika!”

Stjepan Živković: “Vijeće uzurpira ovlasti načelnika!”

- Općinsko vijeće već drugi puta prekoračuje svoje ovlasti i nastoji odlučivati o pitanjima koja su u nadležnosti općinskog načelnika. Ukoliko Općinsko vijeće i njegov predsjednik nastave kršiti Statut općine Magadenovac, ja ću kao općinski načelnik, o učestalom kršenju zakonskih, statutarnih i poslovničkih odredbi u radu predsjednika i Općinskog vijeća obavijestiti predstojnika ureda državne uprave u Osječko-baranjskoj županiji da ocjeni primjenu članka 84., stavak 1., točke 3. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi - ističe u svom priopćenju za javnost načelnik općine Magadenovac STJEPAN ŽIVKOVIĆ.

Načelnik Živković donio je Odluku o obustavi akta o imenovanju članova skupštine KOMAG d.o.o. Magadenovac.

Naime, Općinsko vijeće na svojoj sjednici održanoj 23. rujna 2021. godine donijelo je Odluku o imenovanju članova skupštine KOMAG d.o.o. Magadenovac čime je povrijeđen članak 48., stavak 1., točka 1. i točka 6. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi.

Općinsko vijeće je prekoračilo svoje ovlasti, jer je točku predložio neovlašteni predlagatelj i odluku donijelo neovlašteno tijelo te je time prekršilo Statut općine Magadenovac.

Također, predsjednik Općinskog vijeća je uvrštavanjem prijedloga na dnevni red sjednice prekršio Statut općine i Poslovnik o radu vijeća, jer je u dnevni red sjednice uvrstio prijedlog akta neovlaštenog predlagatelja - Komisije za izbor o imenovanja i time učinio bitnu povredu dužnosti predsjednika Općinskog vijeća - tvrdi načelnik Živković i traži da vijeće u roku 8 dana otkloni uočene nedostatke i poništi svoju odluku o imenovanju članova skupštine KOMAG d.o.o. Magadenovac.

- Ukoliko Općinsko vijeće ne postupi tako, ja ću kao načelnik općine od nadležnog tijela zatražiti da se po pravu nadzora spomenutu odluku oglasi ništavnom - kategoričan je načelnik Stjepan Živković.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije