Uspjeh “Celestine” na smotri učeničkih zadruga

Početkom ovoga mjeseca održana je 33. smotra učeničkih zadruga Hrvatske. Smotra je održana u on line okruženju, a prvo mjesto sa svojim radom pod nazivom „Utjecaj podloge na brzinu rasta bukovače” osvojila je zadruga „Celestina” Srednje škole Donji Miholjac.

-  Zadruga se uglavnom bavi proizvodnjom poljoprivrednih proizvoda i prerađevina, a u sklopu zadruge djeluje šest sekcija, agro, strojarska, humanitarna, kreativa, kulturološka i eko sekcija - rekla je profesorica biologije i mentorica na spomenutom projektu Tonka Šapina. Ona je posebno istaknula zainteresiranost i veliku motiviranost učenika za aktivnosti u zadruzi i to ne samo strukovnih zanimanja nego i gimnazijalaca koji su i sudjelovali u ovom zanimljivom istraživanju.

Projekt je na video uratku predstavila Rebecca Mitrović naglasivši kako je bukovača vrlo ukusna gljiva visokih nutritivnih vrijednosti i dosta jednostavna za uzgoj, a najbolje rezultate što se tiče kvalitete i prinosa postiže se na slami koja ima i najveću površinu za prorastanje micelija.

Zadruga „Celestina” planira uzgajati i bukovače za prodaju u svježem stanju, ali isto tako i sušene i mljevene pakirane u staklenke.

Osim gljiva u sklopu zadruge proizvodi se voće, povrće, med i začinsko bilje te različiti drugi proizvodi od sirovina uzgojenih na otvorenim i zaštićenim proizvodnim površinama škole.

Live stream

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

Email: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Novinari: 031 631-529
Tehničari: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Daliborka Đurišić, Ivan Korov

i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković.

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije

© Radio Donji Miholjac

design & hosting by Medialive