Trajno sjećanje na poginule hrvatske branitelje

Trajno sjećanje na poginule hrvatske branitelje

U dvorištu crkve Svetog Martina biskupa u Podravskim Podgajcima jučer je svečano otkrivena spomen-ploča kao trajno sjećanje na poginule hrvatske branitelje Darka Kovačevića, pripadnika MUP-a poginulog u raketiranju Bizovca i Damira Šimenića, pripadnika 204.brigade Hrvatske vojske pogubljenog na Ovčari.

Program je započeo svetom misom zadušnicom, na otvorenom, u dvorištu crkve, koju je služio podgajački župnik Siniša Paušić. Nakon himne, u izvođenju Gradske limene glazbe iz Donjeg Miholjca i prigodnog obraćanja gradonačelnika Donjeg Miholjca Gorana Aladića, o poginulim braniteljima kojima je u čast otkrivena spomen ploča, govorili su Vlado Krznarić, načelnik Policijske postaje Belišće, Saša Poje predsjednik ratnih veterana 204. vukovarske brigade i Branimir Jokić tajnik Udruge vukovarskih branitelja Grada Našica. Spomen ploču su otkrili udovica poginulog Darka, Sanja Kovačević i bratić poginulog Damira, Marin Šimenić, a otkrivanje je popratio izvedbom kompozicije „Ratnici svjetla“, Alen Živković.

 

Nakon blagoslova spomen ploče kojeg je izrekao velečasni Siniša Paušić uslijedilo je polaganje vijenaca uz počasnu Sokolsku gardu i paljenje svijeća.Vijence su položila izaslanstva Ministarstva hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, Županije osječko-baranjske, Policijske uprave osječko-baranjske, grada Donjeg Miholjca, Mjesnog odbora Podgajci Podravski i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, ogranka Donjeg Miholjca.

- Odajući počast dvojici poginulih branitelja mještani Podgajaca su dokazali da sjećanja na one koji su položili život za domovinu nikad ne gasnu i primjerom pokazali zahvalnost za njihov uzvišeni doprinos obrani domovine - rekao je izaslanik župana, saborski zastupnik Goran Ivanović.

Gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić pozdravio je prisutne u ime gradske uprave i svoje osobno ime te zahvalio svima koji su inicirali postavljanje spomen ploče, ali i svima nazočnima koji su se došli pokloniti palim hrvatskim braniteljima.

- Darko i Damir bili su dio onih hrabrih ljudi koji su pisali povijest Republike Hrvatke, koji su ne mareći za svoje živote krenuli u obranu svoje rodne grude, borili se za svoje ideale, za ljepše sutra, za slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Nažalost, nisu uspjeli dočekati njezino oslobođenje. S tugom i boli u srcu prisjećamo se tih hrabrih ljudi, ali prisjećamo se isto tako svih ostalih palih branitelja - istaknuo je gradonačelnik Aladić.

Live stream

 

▶️ SLUŠAJTE UŽIVO

Upravo svira:

 

Kontakt info

Radio Donji Miholjac d.o.o.

Trg Ante Starčevića 5/1
31540 Donji Miholjac

E-mail: rdm@rdm.hr 

Marketing: 031 631-834
Računovodstvo: 031 631-835
Redakcija: 031 631-529
Režija: 031 631-199

O nama

Program RDM-a pripremaju i vode novinari, spikeri i voditelji:

Ivan Korov i Vlado Perković (glavni urednik),

tehničari-realizatori:

Zlatko Fekete i Siniša Perković

Računovodstvo / Administracija: Verica Kuljovski

Slušajte nas i uživajte!

Radio kojem se vjeruje!


Opširnije